Reklama
Nakládaný eidam a syrečky
Fotogalerie:

Nakládaný eidam a syrečky

Eva Janderová

Přerov

Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný salátek jsem mu dala k narozeninám. 

Eva Janderová, Přerov 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200 g eidam
  • 200 g syrečky
  • 2-3 stroužky česnek
  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika
  • dle potřeby pepř a sůl
  • trocha olej na zalití
  • 1 svazek kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Eidam a syrečky pokrájíme na kostičky, česnek oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky. Červenou papriku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. 

  2. Sýry a zeleninu smícháme ve větší misce, přidáme papriku, sůl, pepř a zalijeme olejem. Vše promícháme a na závěr přidáme i nadrobno nasekaný kopr. Směs opět promícháme. 

  3. Sýrovou směs naplníme do důkladně vymytých uzavíratelných nádob. Před podáváním necháme odležet minimálně 24 hodin. 

  4. Tuto pikantní pochoutku podáváme společně s čerstvým pečivem. 

  5. TIP: Jestli se nebojíš výrazných chutí, vylepši salát ještě pokrájenou feferonkou. Ale nezapomeň si vychladit pivo!

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží... Lenka Čajková, Velká nad Veličkou
Škola vaření /23.03.17
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Babiččiny škvarkové placky peče nejlépe můj tatínek, dnes už taky dědeček. ...
Škola vaření /06.08.08
Veselé perníčky

Veselé perníčky

Vždycky je upeču před svátky, aby byly pěkně odleželé.


Růžena Neprašová, Ústí ...

Škola vaření /30.03.17
Žampionové karí s vejcem

Žampionové karí s vejcem

Nádhernou žlutou barvu omáčky skvěle doplňují rozkrojená vajíčka.
Lída Staňková, ...
Škola vaření /07.02.13
Staročeská cizrna

Staročeská cizrna

Hodí se jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu. 

Michaela ...

Škola vaření /01.02.16
Třešňová žemlovka

Třešňová žemlovka

Třešně si začátkem léta ráda užívám a snažím se ob­je­vovat nové ...
Škola vaření /19.10.09
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama