Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný salátek jsem mu dala k narozeninám.
Eva Janderová, Přerov
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 200 g eidam
- 200 g syrečky
- 2-3 stroužky česnek
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- dle potřeby pepř a sůl
- trocha olej na zalití
- 1 svazek kopr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Eidam a syrečky pokrájíme na kostičky, česnek oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky. Červenou papriku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky.
-
Sýry a zeleninu smícháme ve větší misce, přidáme papriku, sůl, pepř a zalijeme olejem. Vše promícháme a na závěr přidáme i nadrobno nasekaný kopr. Směs opět promícháme.
-
Sýrovou směs naplníme do důkladně vymytých uzavíratelných nádob. Před podáváním necháme odležet minimálně 24 hodin.
-
Tuto pikantní pochoutku podáváme společně s čerstvým pečivem.
-
TIP: Jestli se nebojíš výrazných chutí, vylepši salát ještě pokrájenou feferonkou. Ale nezapomeň si vychladit pivo!