Reklama
Nakládaný eidam a syrečky
Fotogalerie:

Nakládaný eidam a syrečky

Eva Janderová

Přerov

Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný salátek jsem mu dala k narozeninám. 

Eva Janderová, Přerov 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200 g eidam
  • 200 g syrečky
  • 2-3 stroužky česnek
  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika
  • dle potřeby pepř a sůl
  • trocha olej na zalití
  • 1 svazek kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Eidam a syrečky pokrájíme na kostičky, česnek oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky. Červenou papriku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. 

  2. Sýry a zeleninu smícháme ve větší misce, přidáme papriku, sůl, pepř a zalijeme olejem. Vše promícháme a na závěr přidáme i nadrobno nasekaný kopr. Směs opět promícháme. 

  3. Sýrovou směs naplníme do důkladně vymytých uzavíratelných nádob. Před podáváním necháme odležet minimálně 24 hodin. 

  4. Tuto pikantní pochoutku podáváme společně s čerstvým pečivem. 

  5. TIP: Jestli se nebojíš výrazných chutí, vylepši salát ještě pokrájenou feferonkou. Ale nezapomeň si vychladit pivo!

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hráškovo-sýrový krém

Hráškovo-sýrový krém

Krémové polévky se u nás těší velké oblibě. Markéta Musilová, Koryčany
Škola vaření /13.10.16
Paštika z jater

Paštika z jater

Podáváme ji s opečenými toasty.

Lenka Dlouhá, Litvínov

Škola vaření /09.07.16
Šťavnaté vepřové koleno

Šťavnaté vepřové koleno

Nela Kučerová, Pardubice

Škola vaření /21.02.18
Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička

Škola vaření /20.08.18
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Dělám ho v říjnu, aby stihl odležet.
Ivana Bartušková, Luka
Škola vaření /20.02.12
Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /23.12.18
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama