Reklama
Nakládaný eidam a syrečky
Fotogalerie:

Nakládaný eidam a syrečky

Eva Janderová

Přerov

Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný salátek jsem mu dala k narozeninám. 

Eva Janderová, Přerov 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200 g eidam
  • 200 g syrečky
  • 2-3 stroužky česnek
  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika
  • dle potřeby pepř a sůl
  • trocha olej na zalití
  • 1 svazek kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Eidam a syrečky pokrájíme na kostičky, česnek oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky. Červenou papriku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. 

  2. Sýry a zeleninu smícháme ve větší misce, přidáme papriku, sůl, pepř a zalijeme olejem. Vše promícháme a na závěr přidáme i nadrobno nasekaný kopr. Směs opět promícháme. 

  3. Sýrovou směs naplníme do důkladně vymytých uzavíratelných nádob. Před podáváním necháme odležet minimálně 24 hodin. 

  4. Tuto pikantní pochoutku podáváme společně s čerstvým pečivem. 

  5. TIP: Jestli se nebojíš výrazných chutí, vylepši salát ještě pokrájenou feferonkou. Ale nezapomeň si vychladit pivo!

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté bochánky - mazance

Kynuté bochánky - mazance

Báječně chutnají poprášené cukrem a ještě líp rozkrojené a namazané marmeládou. ...
Škola vaření /12.04.17
Buchty

Buchty

Jsou výborné a nikdy mě nezklamou.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /15.11.17
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /06.08.13
Kachna s haluškami

Kachna s haluškami

Kombinace, kterou si hned oblíbíš.

David Petrovský, Otrokovice

Škola vaření /07.07.16
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je ...

Škola vaření /06.03.12
Krémová polévka s parmazánem

Krémová polévka s parmazánem

Takhle ji vařila moje babička a moc mi chutnala. Jen místo obyčejného sýra já ...

Škola vaření /24.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu