Reklama
Nadýchaný zajíček
Fotogalerie:

Nadýchaný zajíček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Těsto se dá použít i na přípravu bábovky.

Mirka Rozvoralová, Žatec

Ingredience

  • 150 g hery
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g cukru krupice
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 3 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • podle chuti oříšky, kakao a pod.

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Změklou heru, vanilkový a krupicový cukr ušleháme do pěny. Střídavě přidáme citronovou šťávu a žloutky a do takto vyšlehané hmoty poté postupně zapracujeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta.

  2. Pokud chceme těsto dochutit, můžeme přidat strouhané oříšky, čokoládu, kakao apod. Můžeme ale pracovat jen se základní verzí těsta.

  3. Herou vymažeme a moukou vysypeme formu na zajíčka a předehřejeme troubu přibližně na 180 °C. Poté těsto nalijeme do formy a pečeme dozlatova 40–50 minut. Po upečení necháme chvíli zchladnout, po vyjmutí z formy ozdobíme a pocukrujeme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Podle receptu Romana Dukly z Přerova
Škola vaření /04.03.19
Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky.


Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /29.03.17
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Linecké cukroví ve velikonočním stylu.


Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /06.04.17
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Tahle omáčka se prostě nikdy nepřejí.

Eliška Prokešová, Hradec Králové

Škola vaření /18.09.13
Bramborový závin

Bramborový závin

Možná vypadá příprava rolády dost složitě, ale díky fólii je to velmi snadné.

...
Škola vaření /14.04.17
Vydatný bažantí kaldoun

Vydatný bažantí kaldoun

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu