Reklama
Nadýchané makovky
Fotogalerie:

Nadýchané makovky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ještě hrnek kakaa a snídaně je připravená.

Romana Zbořilová, Moravská Třebová

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 150 g másla
  • 40 g droždí
  • 1 vejce + 1 na potření
  • 1/2 lžičky soli
  • Náplň:
  • 100 g mletých oříšků
  • 150 g mletého máku
  • 250 ml vody
  • 3 zrnka tlučeného hřebíčku
  • na špičku nože skořice
  • 2 lžíce švestkových povidel

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky přidáme cukr, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a nakynutý kvásek (v misce rozdrobíme droždí a promícháme je se 100 ml vlažného mléka, lžící mouky a cukru, vše z již odváženého množství). Směs zalijeme vlažným mlékem, vypracujeme těsto a dáme kynout na 30 minut do tepla.

  2. Oříšky a mák smícháme, zalijeme vodou a asi 10 minut podusíme. Přidáme hřebíček, skořici a 2 lžíce povidel. Promícháme a necháme vychladnout.

  3. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky jako na větší buchty, rukou vytvarujeme placičku a naplníme náplní. Zabalíme do bochánků.

  4. Makovky potřeme ušlehaným vejcem a posypeme mákem. Klademe na plech s pečicím papírem, necháme krátce nakynout a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 25–30 minut.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třešňová žemlovka

Třešňová žemlovka

Třešně si začátkem léta ráda užívám a snažím se ob­je­vovat nové ...
Škola vaření /19.10.09
Tvarohové buchty

Tvarohové buchty

Je hodně věcí, které jsem se od babičky naučila, a poctivé tvarohové buchty mezi ně ...
Škola vaření /06.10.08
Švestky v rumu

Švestky v rumu

Výborná mlska, když máš chuť na sladké.
Helena Macková, Vsetín
Škola vaření /22.12.11
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Vepřové maso v koprové omáčce

Vepřové maso v koprové omáčce

Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku.

Barbora Brudná, Třinec

Škola vaření /06.08.09
Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Nejchutnější jsou malé brambůrky, které můžeme nechat v celku, ale je s nimi víc ...

Škola vaření /16.09.16
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama