Reklama
Nadýchané koblihy
Fotogalerie:

Nadýchané koblihy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nadýchané koblihy plněné jahodovou zavařeninou.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 300 ml mléka
  • 30 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 3 žloutky
  • 30 g másla
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • špetka soli
  • podle potřeby jahodová zavařenina
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

20-25

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Trochu vlažného mléka, lžíci cukru, lžíci mouky a droždí promícháme a necháme v teple vzejít. Žloutky utřeme s máslem a zbylým cukrem do pěny. Vmícháme rum, citronovou kůru, špetku soli, připravený kvásek a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme v teple asi 45 minut kynout.

  2. Těsto rozdělíme na dvě části a lehce vyválíme na pláty. Na jeden kulatým tvořítkem naznačíme kolečka a do středů vložíme lžičku zavařeniny. Překryjeme druhým plátem, kolem zavařeniny přitlačíme, vykrájíme koblihy a necháme ještě 15 minut kynout. 

  3. V pánvi rozehřejeme olej (mělo by ho být tolik, aby koblihy byly do poloviny ponořené), vložíme koblihy a přiklopíme poklicí. Smažením pod poklicí se koblihy pěkně nafouknou. Asi po dvou minutách koblihy obrátíme a sma-žíme dozlatova i po druhé straně, nyní už bez pokličky. Do koblih během smažení nepícháme, použijeme obracečku. Dozlatova usmažené koblihy vyjmeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný olej. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. 


Pošli recept! - Speciál - Užij si s námi jahody (16.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...
Škola vaření /08.03.13
Šťavnaté vepřové koleno

Šťavnaté vepřové koleno

Nela Kučerová, Pardubice

Škola vaření /21.02.18
Masovo-zeleninová pomazánka

Masovo-zeleninová pomazánka

Je vynikající na topinky.

Veronika Mikleová, Nitra

Škola vaření /11.02.16
Kuře s jablky a rozmarýnem

Kuře s jablky a rozmarýnem

Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.
Jana Satinská, Frýdek-Místek
Škola vaření /19.06.12
Šťavnatý tažený závin

Šťavnatý tažený závin

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /29.09.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Růžena Neprašová, Ústí nad Labem

Škola vaření /07.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu