Reklama
Nadívané kuřecí stehýnko
Fotogalerie:

Nadívané kuřecí stehýnko

Mirka Vachová

Příbramsko
Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. Připravuji je k slavnostnějším příležitostem – když se sejde širší rodina nebo přátelé. Vím, že si všichni pochutnají.
Mirka Vachová, Příbramsko

Ingredience

  • Stehýnka
  • 4 kuřecí stehna
  • 200 g maso vepřové
  • 100 g slanina anglická
  • 5 stroužků česnek
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 2 lžičky koření na kuře
  • 2 lžíce sádlo
  • 100 ml pivo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Příloha
  • dle chuti sůl
  • 8 brambory
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí stehna nejprve očistíme a poté odstraníme stehenní kost. Stehenní část lehce naklepeme a posolíme.
  2. krok2 Vepřové maso společně s anglickou slaninou nameleme, přidáme 2 stroužky utřeného česneku, papriku, sůl a pepř. Pokud se nám nechce maso mlít, koupíme již namleté vepřové a anglickou slaninu jen nožem nasekáme na jemné kousky.
  3. krok3 Masovou směsí plníme připravená kuřecí stehýnka, poté je pomocí režné nitě zašijeme a přendáme do pekáčku.
  4. Hotová stehýnka před pečením posypeme kořením na kuře, přidáme jemně posekané zbylé stroužky česneku, sádlo a podlijeme pivem.
  5. Pečeme asi 45 minut a v průběhu pečení přeléváme vzniklým sósem.

    TIP:
    Nejlepší přílohou jsou brambory, které zabalíme do alo-balu a přidáme do trouby. Servírujeme nakrojené, polité máslem a posypané solí.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebová štóla

Chlebová štóla

Kdykoliv upeču tento chleba‚ tak se po něm jen zapráší. Vladimíra Wagnerová, ...
Škola vaření /03.02.11
Babiččin koláč se žmolenkou

Babiččin koláč se žmolenkou

Stejný, jako znáš od své babičky.

Aneta Gaťková, Olomouc

Škola vaření /31.05.17
Vepřový bok v mrkvi

Vepřový bok v mrkvi

Levné a dobré jídlo, komu vadí tučný bůček, nahradí ho libovým pleckem.

...

Škola vaření /07.05.17
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Ostružiny nám rostou na zahrádce, takže je nemusím kupovat. Když uzrají, otrháme je s ...
Škola vaření /19.11.10
Pečené jehněčí se špenátem

Pečené jehněčí se špenátem

Jsem sice zkušený kuchař, ale jehněčího masa jsem se vždycky trochu bál. Dnes už je ...
Škola vaření /09.03.12
Bílá polévka

Bílá polévka

Bílá polévka podle babičky se stala naší oblíbenou pochoutkou.
Kateřina Hávová, ...
Škola vaření /14.11.08
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama