Reklama
Nadívané kuřecí stehýnko
Fotogalerie:

Nadívané kuřecí stehýnko

Mirka Vachová

Příbramsko
Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. Připravuji je k slavnostnějším příležitostem – když se sejde širší rodina nebo přátelé. Vím, že si všichni pochutnají.
Mirka Vachová, Příbramsko

Ingredience

  • Stehýnka
  • 4 kuřecí stehna
  • 200 g maso vepřové
  • 100 g slanina anglická
  • 5 stroužků česnek
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 2 lžičky koření na kuře
  • 2 lžíce sádlo
  • 100 ml pivo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Příloha
  • dle chuti sůl
  • 8 brambory
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí stehna nejprve očistíme a poté odstraníme stehenní kost. Stehenní část lehce naklepeme a posolíme.
  2. krok2 Vepřové maso společně s anglickou slaninou nameleme, přidáme 2 stroužky utřeného česneku, papriku, sůl a pepř. Pokud se nám nechce maso mlít, koupíme již namleté vepřové a anglickou slaninu jen nožem nasekáme na jemné kousky.
  3. krok3 Masovou směsí plníme připravená kuřecí stehýnka, poté je pomocí režné nitě zašijeme a přendáme do pekáčku.
  4. Hotová stehýnka před pečením posypeme kořením na kuře, přidáme jemně posekané zbylé stroužky česneku, sádlo a podlijeme pivem.
  5. Pečeme asi 45 minut a v průběhu pečení přeléváme vzniklým sósem.

    TIP:
    Nejlepší přílohou jsou brambory, které zabalíme do alo-balu a přidáme do trouby. Servírujeme nakrojené, polité máslem a posypané solí.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

Tradiční recept z Moravského Slovácka z oblasti Bílých Karpat. Libor Velan, ...
Škola vaření /09.11.17
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Nočky se sladkou omáčkou

Nočky se sladkou omáčkou

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami.

Lenka Prachařová, Příbram

Škola vaření /12.06.17
Fořtovská roštěná

Fořtovská roštěná

Hovězí maso mám moc rád. Když se dobře připraví, je to lahůdka. Tuto roštěnou ...

Škola vaření /05.05.14
Kokosové řezy

Kokosové řezy

Lahodná dobrota pro malé i velké mlsouny.
Dana Švarcová, Lazníčky
Škola vaření /12.12.08
Bramboračka s kroupami

Bramboračka s kroupami

Můžeš přidat i další zeleninu, třeba hrášek.

Petra Šiklová, Trutnov

Škola vaření /20.09.16
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama