Reklama
Nadívané kuřecí stehýnko
Fotogalerie:

Nadívané kuřecí stehýnko

Mirka Vachová

Příbramsko
Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. Připravuji je k slavnostnějším příležitostem – když se sejde širší rodina nebo přátelé. Vím, že si všichni pochutnají.
Mirka Vachová, Příbramsko

Ingredience

  • Stehýnka
  • 4 kuřecí stehna
  • 200 g maso vepřové
  • 100 g slanina anglická
  • 5 stroužků česnek
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 2 lžičky koření na kuře
  • 2 lžíce sádlo
  • 100 ml pivo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Příloha
  • dle chuti sůl
  • 8 brambory
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí stehna nejprve očistíme a poté odstraníme stehenní kost. Stehenní část lehce naklepeme a posolíme.
  2. krok2 Vepřové maso společně s anglickou slaninou nameleme, přidáme 2 stroužky utřeného česneku, papriku, sůl a pepř. Pokud se nám nechce maso mlít, koupíme již namleté vepřové a anglickou slaninu jen nožem nasekáme na jemné kousky.
  3. krok3 Masovou směsí plníme připravená kuřecí stehýnka, poté je pomocí režné nitě zašijeme a přendáme do pekáčku.
  4. Hotová stehýnka před pečením posypeme kořením na kuře, přidáme jemně posekané zbylé stroužky česneku, sádlo a podlijeme pivem.
  5. Pečeme asi 45 minut a v průběhu pečení přeléváme vzniklým sósem.

    TIP:
    Nejlepší přílohou jsou brambory, které zabalíme do alo-balu a přidáme do trouby. Servírujeme nakrojené, polité máslem a posypané solí.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dalamánky

Dalamánky

Peču je své rodince každý víkend. Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /12.11.09
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /02.02.18
Brynzové buchtičky

Brynzové buchtičky

Jsou výborné na svačinku se zeleninovým salátem nebo jako příloha, například jako ...

Škola vaření /19.05.15
Rohlíky s mákem

Rohlíky s mákem

Jsou úplně jiné než ty kupované. Určitě si pochutnáš.
Zdeňka Hlocká, Praha
Škola vaření /28.02.10
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Tento recept miluje celá rodina!
Ester Kindlová, Svitavy
Škola vaření /12.04.12
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu