Ingredience
- 200 g zvěřina (pečeně)
- 200 g houby
- 1 bobkový list
- 4 bobule jalovec
- 1 cibule
- 5 zrnek pepř
- 1 lžička paprika sladká mletá
- špetka sůl
- trocha rozmarýn
- 750 ml vývar masový
- 1 lžíce sádlo
- 100 g slanina
- 1 lžíce mouka hladká
- snítka petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci s horkou vodou uvaříme maso. Po uvaření ho nakrájíme na kostičky.
-
Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostky.
-
V hrnci rozpustíme sádlo, na které nasypeme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
-
Přidáme slaninu, papriku, zvěřinu a směs zaprášíme moukou, kterou osmahneme. Pak základ polévky zalijeme vývarem a důkladně povaříme. Do vývaru přidáme veškeré koření (bobkový list, jalovec, rozmarýn a pepř).
-
Polévku bychom měli nechat vařit zhruba 20 minut.
-
Na závěr ji dle potřeby dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Polévku již nevaříme, ale prohříváme.