Reklama
Myslivecká polévka
Fotogalerie:

Myslivecká polévka

Blanka Zajícová

Brno
Zvěřina je bohužel nedostatkové zboží, jinak bychom ji měli na stole mnohem častěji, protože nám moc chutná. Zbytky se dají využít na přípravu polévky.
Blanka Zajícová, Brno

Ingredience

  • 200 g zvěřina (pečeně)
  • 200 g houby
  • 1 bobkový list
  • 4 bobule jalovec
  • 1 cibule
  • 5 zrnek pepř
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • špetka sůl
  • trocha rozmarýn
  • 750 ml vývar masový
  • 1 lžíce sádlo
  • 100 g slanina
  • 1 lžíce mouka hladká
  • snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci s horkou vodou uvaříme maso. Po uvaření ho nakrájíme na kostičky.
  2. krok2 Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostky.
  3. krok3 V hrnci rozpustíme sádlo, na které nasypeme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
  4. Přidáme slaninu, papriku, zvěřinu a směs zaprášíme moukou, kterou osmahneme. Pak základ polévky zalijeme vývarem a důkladně povaříme. Do vývaru přidáme veškeré koření (bobkový list, jalovec, rozmarýn a pepř).
  5. Polévku bychom měli nechat vařit zhruba 20 minut.
  6. Na závěr ji dle potřeby dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Polévku již nevaříme, ale prohříváme.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Voňavé balíčky

Voňavé balíčky

Potěší návštěvu Upečeno podle receptu Martiny Nové z Kladna
Škola vaření /26.02.18
Králík pečený s hořčicí

Králík pečený s hořčicí

Blanka Dočkalová, Mělník

Škola vaření /21.02.18
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha
Škola vaření /05.11.12
Houbová  sekaná

Houbová sekaná

Naše rodina má houby velmi ráda. Když v zimě nemáme možnost vydat se pro čerstvé ...
Škola vaření /08.11.12
Vepřové kapsy se zelím

Vepřové kapsy se zelím

Chlebové kůrky suším do zásoby a zahušťuji jimi omáčky, guláše ...

Škola vaření /11.02.15
Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /21.10.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama