Reklama
Myslivecká polévka
Fotogalerie:

Myslivecká polévka

Blanka Zajícová

Brno
Zvěřina je bohužel nedostatkové zboží, jinak bychom ji měli na stole mnohem častěji, protože nám moc chutná. Zbytky se dají využít na přípravu polévky.
Blanka Zajícová, Brno

Ingredience

  • 200 g zvěřina (pečeně)
  • 200 g houby
  • 1 bobkový list
  • 4 bobule jalovec
  • 1 cibule
  • 5 zrnek pepř
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • špetka sůl
  • trocha rozmarýn
  • 750 ml vývar masový
  • 1 lžíce sádlo
  • 100 g slanina
  • 1 lžíce mouka hladká
  • snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci s horkou vodou uvaříme maso. Po uvaření ho nakrájíme na kostičky.
  2. krok2 Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostky.
  3. krok3 V hrnci rozpustíme sádlo, na které nasypeme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
  4. Přidáme slaninu, papriku, zvěřinu a směs zaprášíme moukou, kterou osmahneme. Pak základ polévky zalijeme vývarem a důkladně povaříme. Do vývaru přidáme veškeré koření (bobkový list, jalovec, rozmarýn a pepř).
  5. Polévku bychom měli nechat vařit zhruba 20 minut.
  6. Na závěr ji dle potřeby dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Polévku již nevaříme, ale prohříváme.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborové kuličky s uzeninou

Bramborové kuličky s uzeninou

Výborná večeře pro všední dny. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Škola vaření /08.09.12
Závin z bramborového těsta s masem

Závin z bramborového těsta s masem

Je výborný s kysaným zelím nebo se špenátem.

Markéta Mikulová, Jihlava

Škola vaření /30.03.16
Pekáč s mangoldem a brynzou

Pekáč s mangoldem a brynzou

Mangold pěstuji na zahradě a je opravdu skvělý. Pokud nebudeš mít mangold, dej ...

Škola vaření /08.11.16
Párečky v peřince

Párečky v peřince

Podávám je se salátem a s kefírem.
Věra Černevová, Praha
Škola vaření /20.08.08
Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palec je část vepřové panenky oddělená od kýty.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /29.05.12
Pikantní guláš v chlebu

Pikantní guláš v chlebu

Chléb se dá postupně ulamovat a přikusovat. Přitom je pěkně nasáklý.

Lenka Malá, ...

Škola vaření /09.02.13
 

Nejnovější

Hruškový dort s marcipánem

Hruškový dort s marcipánem

Slavnostní dezert, který je přitom velice jednoduchý. A úspěch zaručen! ...
Sladký život /11.12.16
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama