Reklama
Myši
Fotogalerie:

Myši

Renáta Lepíková

Raškovice
Někdy přidám do těsta i pár lžiček rumu.
Renáta Lepíková, Raškovice

Ingredience

  • 1/2 kostky tvaroh
  • 250 g mouka hladká
  • 250 ml mléko
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 2 vejce
  • 1/4 prášek do pečiva
  • 150 ml olej
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

23

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme tvaroh, mouku, mléko, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, čtvrt kypřicího prášku.
  2. Ze 2 bílků ušleháme sníh a vmícháme ho opatrně do těsta. Pak lžící nabíráme těsto a smažíme ho dozlatova v hrnci s olejem (nebo ve fritovacím hrnci).
  3. Po usmažení klademe na ubrousek, aby okapal tuk. Pak obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční copánky

Velikonoční copánky

Většinou je peču z dvojité dávky. Veronika Marková, Český Těšín
Škola vaření /26.03.17
Kopřivová nádivka

Kopřivová nádivka

Mladé kopřivy jí dodají zajímavou chuť i vůni a získá díky nim i na vláčnosti.


...

Škola vaření /31.03.17
Hráškovo-sýrový krém

Hráškovo-sýrový krém

Krémové polévky se u nás těší velké oblibě.

Markéta Musilová, Koryčany

Škola vaření /13.10.16
Pečenky

Pečenky

Jsou podobné chlebu ve vajíčku, ale chutnější.
Andrea Řezníčková, Praha
Škola vaření /25.02.12
Krnovské hovězí závitky

Krnovské hovězí závitky

Jde o variaci na španělské ptáčky, která nám moc chutná.

Věra Říčná, Krnov

Škola vaření /09.11.17
Kuřecí extra placičky

Kuřecí extra placičky

Místo kaše dej jen chléb a zeleninu.
Martina Slámová, Karviná
Škola vaření /09.09.12
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama