Reklama
Mrkvánky
Fotogalerie:

Mrkvánky

Dagmar Peřinová

Nížkov
Budou šmakovat i milovníkům masa.
Dagmar Peřinová, Nížkov

Ingredience

  • Těsto
  • 800 g brambory
  • 10 g sůl
  • 30 g mouka hrubá
  • 220 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • Na náplň
  • 8 mrkev
  • 40 g máslo
  • 100 ml mléko
  • dle chuti cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžička skořice

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Horké brambory rozmačkáme na válu s moukou. Přidáme sůl, vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme placku a vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm.
  2. Mrkev nastrouháme a osmahneme na másle. Přilijeme mléko a dusíme doměkka. Ochutíme cukrem a skořicí. Na každé kolečko dáme zchladlou mrkev, přeložíme a přimáčkneme okraje. Smažíme dorůžova.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Husokachna s ovocem

Husokachna s ovocem

Chuť ovoce s masem máme rádi. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /21.07.16
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Nejlepší je, když máme beztrnnou odrůdu.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /26.08.16
Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Silný kuřecí vývar se zeleninou doplňují jemné krupicové noky z odpalovaného těsta.

...

Škola vaření /22.08.13
Masová bábovka

Masová bábovka

Chceš připravit na oslavu něco originálního? S touhle bábovkou určitě sklidíš ...
Škola vaření /18.10.09
Tetiččina bábovka

Tetiččina bábovka

Piškot se s jahodami skvěle doplňuje. Když jsou po ruce, přidám i borůvky.

...

Škola vaření /30.06.16
Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Termix můžeš zvolit, jaký jen chceš!

Věra Korzárová, Ostrov

Škola vaření /31.05.17
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama