Reklama
Moravský koláč s ořechovou dobrotou
Fotogalerie:

Moravský koláč s ořechovou dobrotou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Anna Opavská, Skotnice

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 400 g hrubé mouky
  • mléko dle potřeby
  • 60 g droždí
  • 240 g cukru krupice
  • špetka soli
  • 240 g másla
  • 4 žloutky
  • Náplň:
  • 500 g tvarohu
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • Drobenka:
  • 180 g polohrubé mouky
  • 140 g másla + na potření
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g mletých ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si z trochy mouky, vlažného mléka, celého droždí a trochy cukru připravíme kvásek. Poté zbylou mouku promícháme se solí, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, vzešlý kvásek a dle potřeby mléko. Dobře vypracované a nakynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a každý uválíme do většího kruhu.

  2. Na koláče rozetřeme tvarohovou náplň připravenou namícháním všech uvedených surovin a posypeme drobenkou, kterou jsme utřeli z určených surovin. Koláče necháme ještě chvíli na plechu odležet a poté je pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. U hotových kousků potřeme okraje rozpuštěným máslem, aby se leskly.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelňáky plněné mletým masem

Zelňáky plněné mletým masem

Když k nám má přijet sestra se svými třemi syny, předem vím, co si objednají k obědu....
Škola vaření /28.10.12
Houbovo-paprikový guláš

Houbovo-paprikový guláš

Smetana guláš zjemní a dodá mu šmrnc.
Věra Košíková, Plzeň
Škola vaření /14.11.11
Staročeská čočka

Staročeská čočka

Čočku jez na Velký pátek.

Žofie Červená, Strakonice

Škola vaření /01.04.13
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Dušená hovězí kližka s kapustou

Dušená hovězí kližka s kapustou

Na kližku nespěchěj, měla by se dusit pomalu a dlouho, jen tak bude krásně ...

Škola vaření /05.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu