Reklama
Medový bůček pečený na cibuli
Fotogalerie:

Medový bůček pečený na cibuli

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Marcely Hlavsové z Prahy

Ingredience

  • 5 cibulí
  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti s kůží
  • dle potřeby olej
  • dle chuti sůl a pepř
  • 2 lžíce medu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Všechnu rozložíme na dno pekáčku.

  2. krok2

    Ostrým nožem mělce nařízneme kůži na bůčku v rozestupech přibližně dva centimetry. Povrch masa mírně potřeme olejem, posypeme solí a pepřem a lehce do masa vetřeme. Maso položíme na cibuli kůží nahoru. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi hodinu. Poté vyndáme pekáček z trouby a přelijeme maso vypečenou šťávou. Zároveň cibuli podlijeme trochou vody, aby se zbytečně nepřipalovala.

  3. Pečeme další hodinu a půl, přitom přeléváme a podle potřeby i podléváme každých 15 až 20 minut. Potom zvýšíme teplotu na 190 °C a povrch masa potřeme medem, vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 30 minut. Průběžně přeléváme vypečenou šťávou. Maso potom vyndáme a nakrájíme na plátky. Servírujeme společně s cibulí, vypečenou šťávou a brambory nebo kaší.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové zelí s cuketou

Kedlubnové zelí s cuketou

Máme ho raději než klasické hlávkové. Květa Hošková, Vratimov
Škola vaření /17.12.12
Vepřové s paprikovým zelím

Vepřové s paprikovým zelím

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /16.03.20
Medová kachna se zeleninou

Medová kachna se zeleninou

Sváteční pochoutka s karamelovou příchutí.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Škola vaření /18.03.13
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
Broskvové knedlíky

Broskvové knedlíky

Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem ...
Škola vaření /08.05.13
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu