Reklama
Medová kachna se zeleninou
Fotogalerie:
 

Medová kachna se zeleninou

Martina Měkutová Lednická
Martina Měkutová Lednická
Vodňany

Sváteční pochoutka s karamelovou příchutí.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Ingredience

  • 1 mladá kachna
  • 3 lžíce med
  • 3 lžíce polosladké červené víno
  • 3 lžíce sojová omáčka
  • 1 lžička drcený kmín
  • sůl
  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Očištěnou, osolenou a připravenou kachnu potřeme zálivkou z medu, vína, sójové omáčky a kmínu. Ke kachně přidáme očištěnou zeleninu v celku.
  2. krok2 K pečení potřebujeme pečící fólii, kterou podle návodu použijeme. Kachna se tak po celou dobu vaření, tj. 1-2 hodiny podle velikosti,  peče ve vlastní štávě a připravené zálivce.
  3. krok3 Upečenou kachnu naporcujeme a podáváme se zeleninou a dušenou rýží, která se přelije vypečenou šťávou nasládlé chuti a karamelové konzistence.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

K dietě mají daleko, ale je to velká dobrota. Nezapomeň dát včas vychladit pivečko. ...
Škola vaření /30.09.16
Králík v majonéze

Králík v majonéze

Přestože žili ve městě, chovali moji prarodiče králíky a slepice celý život.

...

Škola vaření /21.01.16
Velikonoční minivdolečky

Velikonoční minivdolečky

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích.

Jarmila Pekárková, Vimperk

Škola vaření /25.03.15
Pekáč s mangoldem a brynzou

Pekáč s mangoldem a brynzou

Mangold pěstuji na zahradě a je opravdu skvělý. Pokud nebudeš mít mangold, dej ...

Škola vaření /08.11.16
Babiččiny placičky

Babiččiny placičky

Na této lahůdce jsem doslova vyrostla.
Beáta Gotwaldová,
Ostrava-Zábřeh
Škola vaření /12.01.09
Domácí škvarky

Domácí škvarky

Kdepak, některé věci se v supermarketu prostě koupit nedají...

Božena ...

Škola vaření /16.06.17
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama