Reklama
Medová kachna se zeleninou
Fotogalerie:
 

Medová kachna se zeleninou

Martina Měkutová Lednická
Martina Měkutová Lednická
Vodňany

Sváteční pochoutka s karamelovou příchutí.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Ingredience

  • 1 mladá kachna
  • 3 lžíce med
  • 3 lžíce polosladké červené víno
  • 3 lžíce sojová omáčka
  • 1 lžička drcený kmín
  • sůl
  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Očištěnou, osolenou a připravenou kachnu potřeme zálivkou z medu, vína, sójové omáčky a kmínu. Ke kachně přidáme očištěnou zeleninu v celku.
  2. krok2 K pečení potřebujeme pečící fólii, kterou podle návodu použijeme. Kachna se tak po celou dobu vaření, tj. 1-2 hodiny podle velikosti,  peče ve vlastní štávě a připravené zálivce.
  3. krok3 Upečenou kachnu naporcujeme a podáváme se zeleninou a dušenou rýží, která se přelije vypečenou šťávou nasládlé chuti a karamelové konzistence.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roláda s pudinkem

Roláda s pudinkem

S těstem opatrně, aby se nerozlámalo.  Ivana Bartušková, Luka nad ...
Škola vaření /17.06.16
„Jabkance“

„Jabkance“

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká ...

Škola vaření /30.10.13
Hovězí s fazolkami na smetaně

Hovězí s fazolkami na smetaně

Zasytí a zahřeje i v sychravém podzimním počasí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /23.09.14
Skořicové jídášky

Skořicové jídášky

Když je pečlivě narovnám na talíř, mizejí podstatně rychleji, než se pečou.


Dominika...

Škola vaření /30.03.17
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Marie Dlesková, Klamoš

Škola vaření /19.09.19
Hovězí kližka na víně

Hovězí kližka na víně

Pro slavnostní chvíle

Podle receptu Dominiky Kuželkové z Hustopečí



Škola vaření /04.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu