Reklama
Reklama
Masový koláč se sýrem  a bylinkami
Fotogalerie:

Masový koláč se sýrem a bylinkami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Suroviny můžeš nahradit tím, co máš doma.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 250 g maso uzené
  • 250 ml mléko
  • 200 g mouka hladká
  • špetka prášek do pečiva
  • 80 g sýr eidam
  • 80 g hermelín
  • 90 g niva
  • 1 paprika červená
  • 3 vejce
  • 1 cibule velká
  • trocha olej
  • špetka sůl
  • špetka koření provensálské
  • špetka oregáno

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso a papriku nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Přidáme nastrouhané sýry – kdo má čas a trpělivost, může je také nakrájet na minikostičky. Dále přilijeme mléko s rozmíchanými celými vejci a mouku s kypřicím práškem. Podle chuti osolíme, ale pozor na 
    nivu – ta je slaná až dost.
  2. Dochutíme provensálským kořením a oreganem a vše promícháme. Vylijeme na olejem dobře vymazaný pekáč. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Jako večeři podáváme teplé se zeleninovou přílohou. Menší kousky můžeme zchladlé nabídnout jako slané pohoštění.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lívance se sladkým žahourem

Lívance se sladkým žahourem

Naše rodina věří, že žahour je k lívancům to nejlepší! Alžběta Prchalová, ...
Škola vaření /12.07.17
Hovězí plátky s okurkovou omáčkou

Hovězí plátky s okurkovou omáčkou

Omáčka ze salátové okurky byla v dětství jednou z mých nejoblíbenějších. Měla jsem ...

Škola vaření /16.09.15
Bramborové šišky s povidly

Bramborové šišky s povidly

Děti se po nich jen olizují.

Růžena Sadilková, Kladno

Škola vaření /28.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit ...
Škola vaření /23.11.10
Fazolová polévka s lokšemi

Fazolová polévka s lokšemi

Klidně ji podávej jako hlavní jídlo.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /24.02.15
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Bez ní si nedovedu představit svátky.
Jitka Horká, Jičín
Škola vaření /29.09.08
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama