Reklama
Masový koláč se sýrem  a bylinkami
Fotogalerie:

Masový koláč se sýrem a bylinkami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Suroviny můžeš nahradit tím, co máš doma.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 250 g maso uzené
  • 250 ml mléko
  • 200 g mouka hladká
  • špetka prášek do pečiva
  • 80 g sýr eidam
  • 80 g hermelín
  • 90 g niva
  • 1 paprika červená
  • 3 vejce
  • 1 cibule velká
  • trocha olej
  • špetka sůl
  • špetka koření provensálské
  • špetka oregáno

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso a papriku nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Přidáme nastrouhané sýry – kdo má čas a trpělivost, může je také nakrájet na minikostičky. Dále přilijeme mléko s rozmíchanými celými vejci a mouku s kypřicím práškem. Podle chuti osolíme, ale pozor na 
    nivu – ta je slaná až dost.
  2. Dochutíme provensálským kořením a oreganem a vše promícháme. Vylijeme na olejem dobře vymazaný pekáč. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Jako večeři podáváme teplé se zeleninovou přílohou. Menší kousky můžeme zchladlé nabídnout jako slané pohoštění.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krémová polévka

Krémová polévka

Podávej s opečenou houskou. Alena Shejbalová, Praha
Škola vaření /21.03.15
Salámoví kyseláci

Salámoví kyseláci

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /09.02.13
Dalmatské čufty

Dalmatské čufty

Když vaříš omáčku k čuftům, přidej do ní 2–3 plátky citronu. Bude jemně...
Škola vaření /01.11.12
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Oblíbená letní bašta našich dětí.
Petra Hrubá, České Velenice
Škola vaření /13.10.11
Pivní polévka

Pivní polévka

Přestože pivo jako nápoj skutečně považuji za národní poklad, jídla, do kterých se ...
Škola vaření /19.03.10
Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Naše oblíbená domácí šťáva, kterou chválí každý, kdo ji ochutná.
Kateřina ...
Škola vaření /23.12.11
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama