Reklama
Masové koule s kadeřávkem
Fotogalerie:

Masové koule s kadeřávkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alenka Linhartová, Zábřeh

Ingredience

  • 15–20 listů kadeřávku
  • máslo
  • podle potřeby strouhanka
  • 2 rohlíky nebo několik plátků veky
  • trocha mléka
  • 750 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100  g nivy
  • trocha soli a pepře
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kadeřávek důkladně opláchneme, vložíme do kastrůlku a spaříme vroucí vodou. Vykrojíme tuhé středy. Třetinu listů nasekáme na drobné kousky. Zbytek rozložíme do zapékací mísy vymazané máslem, poklademe kousky másla a posypeme strouhankou.

  2. Rohlíky nakrájíme na kousky a zvlhčíme mlékem. Přidáme maso, vejce, prolisovaný česnek, nasekaný kadeřávek, nastrouhanou mrkev a nivu. Ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou tak, aby šly dobře tvarovat koule.

  3. Uděláme koule a obalíme je ve strouhance. Rozložíme je do zapékací mísy s kadeřávkem a zakápneme olivovým olejem. Přikryjeme alobalem a při 180 °C pečeme asi 30 minut.

  4. Potom alobal sundáme a ještě 10–15 minut pečeme, aby koule získaly barvu. Podáváme s vařenými brambory.

Tip redakce

Strouhanku můžeš smíchat s kukuřičnými lupínky.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu
Škola vaření /24.02.20
Rychlovka s kokosem

Rychlovka s kokosem

Naše oblíbená dobrota.

Adriana Konečná a Veronika Balíková, Ivančice

Škola vaření /23.05.16
Jahodovo-borůvkový džem

Jahodovo-borůvkový džem

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /05.08.18
Domácí sulc

Domácí sulc

Připraveno podle receptu

Jany Zapletalové z Aše

Škola vaření /28.02.18
Posvícenské koláče

Posvícenské koláče

Ivana Zdvíhalová, Jablonec nad Nisou

Škola vaření /02.11.18
Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky.


Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /29.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu