Reklama
Masová bábovka
Fotogalerie:

Masová bábovka

Martin Lautner
Martin Lautner
Přeštice
Chceš připravit na oslavu něco originálního? S touhle bábovkou určitě sklidíš pochvalu.
Martin Lautner, Přeštice

Ingredience

  • 1 uzené vepřové koleno
  • 1 vepřové koleno
  • 1 cibule
  • 2 bobkový list
  • 6 kuliček pepř celý
  • dle chuti sůl
  • 6 kuliček nové koření
  • 1 sklenice zeleninová směs Moravanka
  • 200 g anglická slanina (plátky)
  • 4 vepřová nožička

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové koleno a nožičky uvaříme s cibulí, solí a kořením, uzené koleno uvaříme samostatně. Vše necháme vychladnout, přičemž masový vývar uchováme.            
  2. Maso z kolen a z nožiček obereme, nakrájíme je na menší kousky a promícháme se zeleninou směsí Moravanka. Formu na bábovku vyložíme plátky slaniny, dáme do ní masovou směs a zalijeme vývarem z kolen.
  3. Formu s hotovou masovou bábovkou dáme do chladničky a necháme ji ztuhnout. Nakonec bábovku opatrně vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s chlebem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Staročeské pekáče

Staročeské pekáče

Nesmíme dopustit, aby pokrmy našich babiček skončily v zapomnění. Anna Veselá, ...
Škola vaření /22.03.15
Pouťové šátečky

Pouťové šátečky

Můžeš je naplnit také čerstvým ovocem.
Jana Klepetková, Blatnice
Škola vaření /25.08.09
Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech.

Ester Witasová, Hnojník

Škola vaření /28.02.14
Domácí škvarky

Domácí škvarky

Kdepak, některé věci se v supermarketu prostě koupit nedají...

Božena ...

Škola vaření /16.06.17
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je velmi zdravá, proto ji vařím dost často.
Erika Uchytilová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Roláda s pudinkem

Roláda s pudinkem

S těstem opatrně, aby se nerozlámalo. 

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Škola vaření /17.06.16
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama