Reklama
Masová bábovka
Fotogalerie:

Masová bábovka

Martin Lautner
Martin Lautner
Přeštice
Chceš připravit na oslavu něco originálního? S touhle bábovkou určitě sklidíš pochvalu.
Martin Lautner, Přeštice

Ingredience

  • 1 uzené vepřové koleno
  • 1 vepřové koleno
  • 1 cibule
  • 2 bobkový list
  • 6 kuliček pepř celý
  • dle chuti sůl
  • 6 kuliček nové koření
  • 1 sklenice zeleninová směs Moravanka
  • 200 g anglická slanina (plátky)
  • 4 vepřová nožička

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové koleno a nožičky uvaříme s cibulí, solí a kořením, uzené koleno uvaříme samostatně. Vše necháme vychladnout, přičemž masový vývar uchováme.            
  2. Maso z kolen a z nožiček obereme, nakrájíme je na menší kousky a promícháme se zeleninou směsí Moravanka. Formu na bábovku vyložíme plátky slaniny, dáme do ní masovou směs a zalijeme vývarem z kolen.
  3. Formu s hotovou masovou bábovkou dáme do chladničky a necháme ji ztuhnout. Nakonec bábovku opatrně vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s chlebem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Pikantní a navíc velmi zdravé. Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /13.10.11
Babiččin koláč se žmolenkou

Babiččin koláč se žmolenkou

Stejný, jako znáš od své babičky.

Aneta Gaťková, Olomouc

Škola vaření /31.05.17
Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Jestli máš domácí pekárnu, připrav si v ní těsto. Ovšem chleba dej raději péct do ...
Škola vaření /26.10.11
Plněné zemáky

Plněné zemáky

Je to zase něco jiného, přitom chutnají výborně. 
Dana Švarcová, 
...
Škola vaření /28.12.10
Jihočeské drbáky

Jihočeské drbáky

Výborně se hodí také ke kachně nebo k huse.

Miloslava Drobná, Kralupy nad ...

Škola vaření /30.04.15
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Oblíbená letní bašta našich dětí.
Petra Hrubá, České Velenice
Škola vaření /13.10.11
 

Nejnovější

Kotlety se smetanovými bramborami

Kotlety se smetanovými bramborami

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas. David Šebek, ...
Škola vaření /21.08.17
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet.

Olga Smetanová, Klatovy

Vaříme express /21.08.17
Česnek schovaný v soli

Česnek schovaný v soli

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, ...

Všehochuť /21.08.17
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17
Nakládané kukuřičky s okurkami

Nakládané kukuřičky s okurkami

Kukuřičky se dají použít do různých omáček, salátů, ale i jen tak samotné k ...

Všehochuť /21.08.17
Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Všehochuť /21.08.17
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná!

Ruth Šklíbová, Trutnov

Škola vaření /20.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama