Reklama
Marmeládová směska
Fotogalerie:

Marmeládová směska

Martin Mrowiec

Karviná
Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
Martin Mrowiec, Karviná

Ingredience

  • 200 g jahody
  • 200 g třešně
  • 100 g rybíz černý
  • 200 g maliny
  • 200 g rybíz bílý
  • 1 cukr želírovací
  • 200 g angrešt

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

145 Kč

Postup přípravy

  1. Ovoce opláchneme. Třešně zbavíme stopek a vypeckujeme. Z jahod odstraníme zelenou korunku. Kuličky černého rybízu opatrně stáhneme ze stonků. Angrešt zbavíme stopky i ‚‚bubáka‘‘.
  2. Veškeré ovoce rozmixujeme, vlijeme do většího hrnce, promícháme se želírovacím cukrem v poměru 1:1. Směs uvedeme do varu.
  3. Zmírníme plamen a marmeládu 5 minut povaříme. Případnou pěnu sebereme. Ještě horkou marmeládu naplníme do nahřátých skleniček‚ zašroubujeme a zabalíme do deky. Necháme pomalu chladnout do druhého dne.

    TIP: Pokud ti budou vadit zrníčka z malin, rozmixuj je zvlášť a propasíruj.
    Směsku můžeš mazat na pečivo nebo podávat jako přílohu ke koláči.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené brambory

Zapečené brambory

To nejlepší může být úplně jednoduché. Jana Kolouchová, Plzeň
Škola vaření /16.02.16
Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také ...
Škola vaření /29.06.13
Husička s nádivkou

Husička s nádivkou

Nejlepší je s knedlíkem a se zelím.

Alena Sudová, Praha

Škola vaření /21.04.16
Vdolečky s povidly

Vdolečky s povidly

Vůně vdolečků mi vždycky připomene prázdniny.

Eva Žmolíková, Milevsko

Škola vaření /08.07.17
Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji.

Dita Kunešová, ...

Škola vaření /19.09.16
Nadýchané makovky

Nadýchané makovky

Ještě hrnek kakaa a snídaně je připravená.

Romana Zbořilová, Moravská Třebová

Škola vaření /02.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu