Reklama
Marmeládová směska
Fotogalerie:

Marmeládová směska

Martin Mrowiec

Karviná
Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
Martin Mrowiec, Karviná

Ingredience

  • 200 g jahody
  • 200 g třešně
  • 100 g rybíz černý
  • 200 g maliny
  • 200 g rybíz bílý
  • 1 cukr želírovací
  • 200 g angrešt

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

145 Kč

Postup přípravy

  1. Ovoce opláchneme. Třešně zbavíme stopek a vypeckujeme. Z jahod odstraníme zelenou korunku. Kuličky černého rybízu opatrně stáhneme ze stonků. Angrešt zbavíme stopky i ‚‚bubáka‘‘.
  2. Veškeré ovoce rozmixujeme, vlijeme do většího hrnce, promícháme se želírovacím cukrem v poměru 1:1. Směs uvedeme do varu.
  3. Zmírníme plamen a marmeládu 5 minut povaříme. Případnou pěnu sebereme. Ještě horkou marmeládu naplníme do nahřátých skleniček‚ zašroubujeme a zabalíme do deky. Necháme pomalu chladnout do druhého dne.

    TIP: Pokud ti budou vadit zrníčka z malin, rozmixuj je zvlášť a propasíruj.
    Směsku můžeš mazat na pečivo nebo podávat jako přílohu ke koláči.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz! Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Babiččina skvělá vánočka

Babiččina skvělá vánočka

Určitě se povede, vždy se na její pečení těším.

Marcela Pilařová, Chomutov

Škola vaření /07.12.12
Zaječí závitek na smetaně

Zaječí závitek na smetaně

Tuto delikatesu nikdo neodmítne, je vynikající.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.11.16
Pohanková polévka s houbami

Pohanková polévka s houbami

V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, ...
Škola vaření /27.09.11
Kapr v hořčici se salátem

Kapr v hořčici se salátem

Tento recept se u nás dědí.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /12.12.14
Kuře s jablky a rozmarýnem

Kuře s jablky a rozmarýnem

Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.
Jana Satinská, Frýdek-Místek
Škola vaření /19.06.12
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama