Reklama
Marmeládová směska
Fotogalerie:

Marmeládová směska

Martin Mrowiec

Karviná
Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
Martin Mrowiec, Karviná

Ingredience

  • 200 g jahody
  • 200 g třešně
  • 100 g rybíz černý
  • 200 g maliny
  • 200 g rybíz bílý
  • 1 cukr želírovací
  • 200 g angrešt

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

145 Kč

Postup přípravy

  1. Ovoce opláchneme. Třešně zbavíme stopek a vypeckujeme. Z jahod odstraníme zelenou korunku. Kuličky černého rybízu opatrně stáhneme ze stonků. Angrešt zbavíme stopky i ‚‚bubáka‘‘.
  2. Veškeré ovoce rozmixujeme, vlijeme do většího hrnce, promícháme se želírovacím cukrem v poměru 1:1. Směs uvedeme do varu.
  3. Zmírníme plamen a marmeládu 5 minut povaříme. Případnou pěnu sebereme. Ještě horkou marmeládu naplníme do nahřátých skleniček‚ zašroubujeme a zabalíme do deky. Necháme pomalu chladnout do druhého dne.

    TIP: Pokud ti budou vadit zrníčka z malin, rozmixuj je zvlášť a propasíruj.
    Směsku můžeš mazat na pečivo nebo podávat jako přílohu ke koláči.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Okurková omáčka s párky

Okurková omáčka s párky

Okurkovou omáčku si postupně oblíbila celá rodina, i když zpočátku byla její ...
Škola vaření /14.09.10
Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle.

Petra Šobrová, ...

Škola vaření /06.11.12
Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Proč nevyužít léčivou sílu přírody.

Božena Peřinová, Bítovčice

Škola vaření /06.05.14
Okurkové řezy s mrkví

Okurkové řezy s mrkví

Tento recept používám už dlouhá léta, všichni moje okurky chválí.

Petr Dudek, ...

Škola vaření /22.08.16
Králík pro labužníky

Králík pro labužníky

Králičí maso je jemné, lehké a prostě lahodné.

Lenka Kučabová, Hředle

Škola vaření /04.11.12
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Bez pikantní omáčky by pro mě bylo králičí maso příliš suché.

Olga Smetanová, ...

Škola vaření /13.10.16
 

Nejnovější

Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži. Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
Kuřecí rizoto s baby karotkou

Kuřecí rizoto s baby karotkou

Klasika, která nikdy nezklame. Zasytí na oběd i na večeři a navíc je připravená za...

Vaříme express /25.04.17
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama