Reklama
Mandlová sekačka
Fotogalerie:

Mandlová sekačka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • trocha strouhanky
  • 1 vejce
  • trocha petrželky
  • 1 lžíce mandlových lupínků
  • podle potřeby sůl
  • trocha pepře čtyř barev
  • 2 stroužky česneku
  • na pekáč olej
  • Příloha:
  • 2 šálky rýže
  • 1 zeleninové lečo
  • 1 cuketa
  • 1 bílá paprika
  • trocha octa balsamico
  • podle chuti provensálské koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Ve větší míse smícháme mleté hovězí maso se strouhankou, vejcem, nasekanou zelenou petrželkou a mandlovými lupínky. Ochutíme solí, pepřem i drceným česnekem a pořádně promícháme. 

  2. 2. Z hmoty vytvarujeme šišku, kterou vložíme do vymazaného pekáče a dáme přibližně na 45 minut péct do trouby.

  3. 3. V osolené vroucí vodě uvaříme rýži do změknutí.

  4. 4. Zvlášť v hrnci prohřejeme zeleninové lečo, do kterého přidáme na menší kousky nakrájenou cuketu a bílou papriku. Ochutíme provensálským kořením a troškou balsamikového octa. Nakonec přidáme i rýži.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží... Lenka Čajková, Velká nad Veličkou
Škola vaření /23.03.17
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Pro všechny, kteří ji ještě sami nepekli.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /11.11.14
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

Mleté maso máme vždy doma v mrazáku Babička ho kombinuje se zeleninou, karbanátky jsou ...
Škola vaření /23.09.08
Dýňová marmeláda

Dýňová marmeláda

Pyré se dá koupit nebo uvařit doma.
Martina Dymková, Worort, Dolní Sasko
Škola vaření /13.10.11
Masové koule s kadeřávkem

Masové koule s kadeřávkem

Alenka Linhartová, Zábřeh

Škola vaření /20.01.19
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama