Reklama
Malé domácí paštiky
Fotogalerie:

Malé domácí paštiky

David Bezucha

Černošice
Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak se říká – ‚‚honí mě mlsná‘‘. Domácí paštika je jemná a lahodná a podle mého názoru by si ji každý měl vyzkoušet.
David Bezucha, Černošice

Ingredience

  • 300 g bůček
  • 200 g játra drůbeží
  • 1 cibule velká
  • 4 stroužky česnek
  • 100 g sádlo
  • špetka sůl
  • trochu koření provensálské
  • špetka pepř barevný
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Bůček nasolíme, prošpikujeme česnekem a upečeme. Nakrájíme na kostičky a necháme vystydnout.
  2. krok2 Játra osmažíme na cibulce společně s bobkovým listem, na závěr je osolíme a dochutíme provensálským kořením a pepřem.
  3. Kostky masa a játrovou směs vložíme do mixéru a najemno ji umixujeme. Směs ochutnáme a můžeme přidat sůl a pepř dle potřeby.
  4. Umixovanou směs přendáme do malých zapékacích misek (zbytek můžeme přendat do větší formy) a dáme do trouby na 10 minut zapéct.
  5. Po upečení vršky zalijeme přepuštěným sádlem. Sádlo velmi dobře konzervuje a pomůže uchovat paštiku déle čerstvou. Přesto ji raději skladujeme v lednici.
  6. Vršek sádla můžeme ozdobit ořechy nebo brusinkami.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Linecké cukroví ve velikonočním stylu. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /06.04.17
Jidáše

Jidáše

Zkus je zavinout do esíček a uzlíků, dětem se to bude líbit.
Jitka Bajerová, ...
Škola vaření /26.04.10
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Díky vařenému bramboru je těsto vláčné.

Soňa Sommerová, Unkovice

Škola vaření /29.06.14
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Můžeš použít i jiné druhy ovoce.

Aneta Šiváková, Klučov

Škola vaření /08.02.17
Džem z mirabelek

Džem z mirabelek

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.07.18
Houbová  sekaná

Houbová sekaná

Naše rodina má houby velmi ráda. Když v zimě nemáme možnost vydat se pro čerstvé ...
Škola vaření /08.11.12
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama