Ingredience
- 300 g bůček
- 200 g játra drůbeží
- 1 cibule velká
- 4 stroužky česnek
- 100 g sádlo
- špetka sůl
- trochu koření provensálské
- špetka pepř barevný
- 2 bobkový list
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bůček nasolíme, prošpikujeme česnekem a upečeme. Nakrájíme na kostičky a necháme vystydnout.
-
Játra osmažíme na cibulce společně s bobkovým listem, na závěr je osolíme a dochutíme provensálským kořením a pepřem.
-
Kostky masa a játrovou směs vložíme do mixéru a najemno ji umixujeme. Směs ochutnáme a můžeme přidat sůl a pepř dle potřeby.
-
Umixovanou směs přendáme do malých zapékacích misek (zbytek můžeme přendat do větší formy) a dáme do trouby na 10 minut zapéct.
-
Po upečení vršky zalijeme přepuštěným sádlem. Sádlo velmi dobře konzervuje a pomůže uchovat paštiku déle čerstvou. Přesto ji raději skladujeme v lednici.
-
Vršek sádla můžeme ozdobit ořechy nebo brusinkami.