Reklama
Malé domácí paštiky
Fotogalerie:

Malé domácí paštiky

David Bezucha

Černošice
Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak se říká – ‚‚honí mě mlsná‘‘. Domácí paštika je jemná a lahodná a podle mého názoru by si ji každý měl vyzkoušet.
David Bezucha, Černošice

Ingredience

  • 300 g bůček
  • 200 g játra drůbeží
  • 1 cibule velká
  • 4 stroužky česnek
  • 100 g sádlo
  • špetka sůl
  • trochu koření provensálské
  • špetka pepř barevný
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Bůček nasolíme, prošpikujeme česnekem a upečeme. Nakrájíme na kostičky a necháme vystydnout.
  2. krok2 Játra osmažíme na cibulce společně s bobkovým listem, na závěr je osolíme a dochutíme provensálským kořením a pepřem.
  3. Kostky masa a játrovou směs vložíme do mixéru a najemno ji umixujeme. Směs ochutnáme a můžeme přidat sůl a pepř dle potřeby.
  4. Umixovanou směs přendáme do malých zapékacích misek (zbytek můžeme přendat do větší formy) a dáme do trouby na 10 minut zapéct.
  5. Po upečení vršky zalijeme přepuštěným sádlem. Sádlo velmi dobře konzervuje a pomůže uchovat paštiku déle čerstvou. Přesto ji raději skladujeme v lednici.
  6. Vršek sádla můžeme ozdobit ořechy nebo brusinkami.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladká rýže s ovocem

Sladká rýže s ovocem

Dá se jíst teplá, ale já ji mám raději vychlazenou. Alice Nováčková, Kladno
Škola vaření /13.05.17
Staročeský kuba

Staročeský kuba

Kdysi se prý k tomuto jídlu podávaly švestky nakládané nakyselo podobně jako ...

Škola vaření /27.11.16
Zajíc nadivoko

Zajíc nadivoko

Pokud máme staršího zajíce, měl by být naložený v mořidle 4–6 dní.

Tomáš ...

Škola vaření /20.01.17
Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. ...
Škola vaření /04.08.11
Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Pikantní a navíc velmi zdravé.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /13.10.11
Perníčky

Perníčky

Podle receptu

Romany Hladíkové z Brna

Škola vaření /04.12.18
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama