Reklama
Makovec s hruškami
Fotogalerie:

Makovec s hruškami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hrušky s mákem ladí

Podle receptu Heleny Šimkové z Havířova

Ingredience

  • 500 g hrušek
  • 40 g másla
  • 40 g třtinového cukru
  • TĚSTO:
  • 200 g másla
  • 140 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 170 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 70 g mletého máku
  • na posypání skořicový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

8 řezů

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hrušky oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozehřejeme máslo a dáme do něj hrušky na 5–10 minut opékat. Přidáme cukr a za občasného míchání karamelizujeme, až šťáva začne houstnout. Pánev odstavíme z tepla a šťávu slijeme do mističky.

  2. krok2

    Těsto: změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a mákem.

  3. Obě hmoty spojíme, přidáme 2–3 lžíce šťávy, kterou jsme slili z hrušek, a pečlivě promícháme. Do máslem vymazané koláčové formy nalijeme polovinu těsta, na něj rozložíme připravené hrušky a přelijeme druhou polovinou těsta.

  4. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C po dobu 40 minut. Po upečení posypeme skořicovým cukrem.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Nejchutnější jsou malé brambůrky, které můžeme nechat v celku, ale je s nimi víc ...
Škola vaření /16.09.16
Vepřové výpečky se zelím

Vepřové výpečky se zelím

K tomuto pokrmu nelze podávat nic jiného než knedlíky, nejlépe houskové i ...

Škola vaření /17.06.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Džem z mirabelek

Džem z mirabelek

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.07.18
Krnovské hovězí závitky

Krnovské hovězí závitky

Jde o variaci na španělské ptáčky, která nám moc chutná.

Věra Říčná, Krnov

Škola vaření /09.11.17
Květákové placičky

Květákové placičky

Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s trochou rozpuštěného másla.

...

Škola vaření /31.07.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama