Reklama
Makové vdolečky
Fotogalerie:

Makové vdolečky

Gabriela Mlynářová
Gabriela Mlynářová
Pardubice

Kynuté makové vdolečky, které se hodí výborně k zakousnutí, a také jako pečivo ke gulášové polévce.

Gabriela Mlynářová, Pardubice

Ingredience

  • 1 kg polohrubá mouka
  • 42 g droždí
  • mléko dle potřeby
  • 80 g cukr krystal
  • 2 vejce
  • 100 g rostlinný tuk
  • špetka sůl
  • vejce na potření
  • sypaný mák

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do trochy vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek. Zaděláme klasické kynuté těsto s popsaných ingrediencí. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
  2. krok2 Po vykynutí těsto rozdělíme na 24 stejných kusů. Uhněteme bochánky a poskládáme na plech (budeme potřebovat 2 nízké plechy). Je možné udělat i více kusů (např. 36, vdolečky budou drobnější), pak použijeme ještě třetí plech.
  3. krok3 Na plechu necháme ještě krátce vykynout, pak smáčkneme rukou,potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem (popř. ještě posolíme). Pečeme do zlatova v horké troubě a po upečení ihned pomažeme rozpuštěným máslem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné papriky s nádivkou

Plněné papriky s nádivkou

Eva Přecechtělová, Chropyně
Škola vaření /27.12.18
Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička

Škola vaření /20.08.18
Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Rudolf Sekanina,

České Budějovice

Škola vaření /08.01.18
Bramborové houbance

Bramborové houbance

Pokud ti přebývají sušené houby a nevíš co s nimi, vyzkoušej tuto zajímavou ...
Škola vaření /18.08.08
Kroupová česnečka

Kroupová česnečka

Téměř zapomenutá polévka.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /19.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu