Babička nám ji vařila o prázdninách.
Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 1 lžíce bílé fazole
- 1 lžíce velkozrnná čočka
- 1 lžíce červená čočka
- 1/2 hlávky kapusta
- 2 stroužky česnek
- trocha pepře
- 1 hrst bylinky (libeček, petrželka)
- podle potřeby sůl
- 1-2 vejce
- trocha hrubé mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Luštěniny propláchneme a necháme namočené v dostatečném množství vody asi tři hodiny.
-
Potom dáme vařit nejdříve fazole s velkozrnou čočkou a až ke konci přidáme červenou čočku, která se vaří kratší dobu. Přisypeme také pokrájenou kapustu.
-
Dochutíme česnekem, pepřem a bylinkami. Solíme, až když jsou luštěniny měkké. Nakonec přimícháme nočky připravené z vajec a mouky.