Reklama
Reklama
Lovecká hovězí pečeně
Fotogalerie:

Lovecká hovězí pečeně

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Šťavnaté hovězí maso prošpikované voňavou slaninou. Podává se na smetanové omáčce s bílým vínem a žampiony.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 150 g celer
  • 150 g mrkev
  • 200 ml víno bílé
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 200 ml smetana na vaření
  • 200 g sterilované žampiony
  • 1 lžíce máslo
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • cukr
  • ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme, úzkým nožem vytvoříme několik zářezů, do kterých vložíme proužky slaniny.Do kastrolu vložíme nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, 4 lžíce octa, lžíci soli, celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Vložíme prošpikované maso, podlijeme vínem a doplníme vodou tak, aby maso bylo ponořené ve vodě. Necháme v ledničce uležet několik hodin, nejlépe přes noc. 

  2. krok2 Maso se naložením stane křehké, šťavnaté a dostane nezaměnitelnou chuť a vůni. Kastrol vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme dokud není maso měkké.
    Hotové maso vyjmeme a po zchladnutí nakrájíme na plátky.
  3. Z kastrolu odstraníme bobkový list a koření, zbytek vložíme do mixeru, přidáme hladkou mouku, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu. Podle potřeby doplníme vodu a za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. Dál pomalu prováříme asi deset minut. 
  4. Mezitím si na pánvi na lžíci másla podusíme sterilované žampiony, které vložíme do hotové omáčky. Nakonec omáčku dochutíme cukrem, solí a bílým vínem, zjemníme smetanou a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 8/2012 (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třešňový kompot

Třešňový kompot

Jednoduché a rychlé zavařování‚ protože není zapotřebí sterilovat. Irena ...
Škola vaření /10.09.15
Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

Tradiční recept z Moravského Slovácka z oblasti Bílých Karpat.

Libor Velan, ...

Škola vaření /09.11.17
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Med z bezových květů

Med z bezových květů

Tradičně se používá při léčbě nachlazení a při onemocnění průdušek.

Veronika ...

Škola vaření /30.05.14
Cibulová nadílka

Cibulová nadílka

Ivana Kafková, Běchovice

Škola vaření /07.03.18
Bramboráky s křenovou omáčkou

Bramboráky s křenovou omáčkou

Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.
Škola vaření /17.11.08
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama