Reklama
Lovecká hovězí pečeně
Fotogalerie:

Lovecká hovězí pečeně

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Šťavnaté hovězí maso prošpikované voňavou slaninou. Podává se na smetanové omáčce s bílým vínem a žampiony.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 150 g celer
  • 150 g mrkev
  • 200 ml víno bílé
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 200 ml smetana na vaření
  • 200 g sterilované žampiony
  • 1 lžíce máslo
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • cukr
  • ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme, úzkým nožem vytvoříme několik zářezů, do kterých vložíme proužky slaniny.Do kastrolu vložíme nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, 4 lžíce octa, lžíci soli, celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Vložíme prošpikované maso, podlijeme vínem a doplníme vodou tak, aby maso bylo ponořené ve vodě. Necháme v ledničce uležet několik hodin, nejlépe přes noc. 

  2. krok2 Maso se naložením stane křehké, šťavnaté a dostane nezaměnitelnou chuť a vůni. Kastrol vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme dokud není maso měkké.
    Hotové maso vyjmeme a po zchladnutí nakrájíme na plátky.
  3. Z kastrolu odstraníme bobkový list a koření, zbytek vložíme do mixeru, přidáme hladkou mouku, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu. Podle potřeby doplníme vodu a za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. Dál pomalu prováříme asi deset minut. 
  4. Mezitím si na pánvi na lžíci másla podusíme sterilované žampiony, které vložíme do hotové omáčky. Nakonec omáčku dochutíme cukrem, solí a bílým vínem, zjemníme smetanou a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 8/2012 (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle. Petra Šobrová, ...
Škola vaření /06.11.12
Tvarohový moučník s rybízem

Tvarohový moučník s rybízem

Květa Nováčková, Brno

Škola vaření /04.06.18
Houbový  boršč

Houbový boršč

Připravte si ten největší hrnec, nedá se totiž vařit v malém množství.
Božena ...
Škola vaření /29.12.10
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Připomíná griotku, chutná lehce po kávě.
Lucie Strakošová, Trnávka
Škola vaření /25.10.11
Vánoční medové perníčky

Vánoční medové perníčky

Zdobení perníčků je sice poněkud pracné, každý rok si říkám, že příští Vánoce ...
Škola vaření /12.11.08
Obalované smažené kapustičky

Obalované smažené kapustičky

Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept ...
Škola vaření /11.11.10
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama