Reklama
Lovecká hovězí pečeně
Fotogalerie:

Lovecká hovězí pečeně

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Šťavnaté hovězí maso prošpikované voňavou slaninou. Podává se na smetanové omáčce s bílým vínem a žampiony.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 150 g celer
  • 150 g mrkev
  • 200 ml víno bílé
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 200 ml smetana na vaření
  • 200 g sterilované žampiony
  • 1 lžíce máslo
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • cukr
  • ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme, úzkým nožem vytvoříme několik zářezů, do kterých vložíme proužky slaniny.Do kastrolu vložíme nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, 4 lžíce octa, lžíci soli, celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Vložíme prošpikované maso, podlijeme vínem a doplníme vodou tak, aby maso bylo ponořené ve vodě. Necháme v ledničce uležet několik hodin, nejlépe přes noc. 

  2. krok2 Maso se naložením stane křehké, šťavnaté a dostane nezaměnitelnou chuť a vůni. Kastrol vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme dokud není maso měkké.
    Hotové maso vyjmeme a po zchladnutí nakrájíme na plátky.
  3. Z kastrolu odstraníme bobkový list a koření, zbytek vložíme do mixeru, přidáme hladkou mouku, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu. Podle potřeby doplníme vodu a za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. Dál pomalu prováříme asi deset minut. 
  4. Mezitím si na pánvi na lžíci másla podusíme sterilované žampiony, které vložíme do hotové omáčky. Nakonec omáčku dochutíme cukrem, solí a bílým vínem, zjemníme smetanou a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 8/2012 (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Rohlíky s mákem

Rohlíky s mákem

Jsou úplně jiné než ty kupované. Určitě si pochutnáš.
Zdeňka Hlocká, Praha
Škola vaření /28.02.10
Vánočka

Vánočka

Ještě před vložením do trouby můžeme vánočku zpevnit špejlemi, které zafixují její...

Škola vaření /30.11.16
Uzené rizoto

Uzené rizoto

Je úplně obyčejné, ale moc dobré.

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /21.03.14
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Kachní stehna na medu s jablky

Kachní stehna na medu s jablky

V tomto provedení je kachnička jedna báseň.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Škola vaření /30.08.17
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama