Reklama
Reklama
Lovecká hovězí pečeně
Fotogalerie:

Lovecká hovězí pečeně

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Šťavnaté hovězí maso prošpikované voňavou slaninou. Podává se na smetanové omáčce s bílým vínem a žampiony.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 150 g celer
  • 150 g mrkev
  • 200 ml víno bílé
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 200 ml smetana na vaření
  • 200 g sterilované žampiony
  • 1 lžíce máslo
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • cukr
  • ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme, úzkým nožem vytvoříme několik zářezů, do kterých vložíme proužky slaniny.Do kastrolu vložíme nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, 4 lžíce octa, lžíci soli, celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Vložíme prošpikované maso, podlijeme vínem a doplníme vodou tak, aby maso bylo ponořené ve vodě. Necháme v ledničce uležet několik hodin, nejlépe přes noc. 

  2. krok2 Maso se naložením stane křehké, šťavnaté a dostane nezaměnitelnou chuť a vůni. Kastrol vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme dokud není maso měkké.
    Hotové maso vyjmeme a po zchladnutí nakrájíme na plátky.
  3. Z kastrolu odstraníme bobkový list a koření, zbytek vložíme do mixeru, přidáme hladkou mouku, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu. Podle potřeby doplníme vodu a za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. Dál pomalu prováříme asi deset minut. 
  4. Mezitím si na pánvi na lžíci másla podusíme sterilované žampiony, které vložíme do hotové omáčky. Nakonec omáčku dochutíme cukrem, solí a bílým vínem, zjemníme smetanou a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 8/2012 (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Lahůdka, na kterou se každý rok už těším. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /21.04.17
Bramborová polévka s klobásou

Bramborová polévka s klobásou

Hotovou ozdobíme opečenou klobásou s pórkem.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /29.12.12
Hovězí flamendr s rýží

Hovězí flamendr s rýží

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Škola vaření /01.12.14
Tvarohový mazanec

Tvarohový mazanec

U nás dodržujeme tradice, takže mazanec na velikonoční tabuli nikdy nechybí.


Aneta ...

Škola vaření /29.03.17
Vesnická bašta

Vesnická bašta

Hodí se jako vydatný oběd, kterým nakrmíš i větší počet strávníků.
Martina ...
Škola vaření /14.07.12
Španělské ptáčky z kuřecího masa

Španělské ptáčky z kuřecího masa

Sladkokyselá náplň spolu s oli­vami a kapary vykouzlí zajíma­vou chuť. Máme...
Škola vaření /09.03.09
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama