Ingredience
- 1 balení droždí
- 100 ml mléko
- 500 g mouka hladká
- 1 hera
- 2 bílky
- 1 cukr vanilkový
- 1 prášek do pečiva
- špetka sůl
- špetka cukr krupice
- trocha povidla
- trocha tvaroh
- trocha meruňky
- 1 lžíce cukr moučkový
- na potření žloutek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Necháme droždí pracovat v ohřátém mléce s cukrem, a když kvásek vyběhne, přimísíme ho do mouky. Přidáme rozehřátou heru‚ bílky‚ vanilkový cukr‚ prášek do pečiva‚ sůl a vše důkladně uhněteme. Až přestane těsto lepit, dáme ho kynout.
-
Po nakynutí vytvoříme pomocí formiček loupáčky‚ které plníme podle chuti - povidly, tvarohem, meruňkami ad. Potřeme je žloutkem a dáme péci na 200 ˚C asi 15 minut. Vlažné loupáčky obalíme v moučkovém cukru.