Reklama
Lívance se sladkým žahourem
Fotogalerie:

Lívance se sladkým žahourem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Naše rodina věří, že žahour je k lívancům to nejlepší!

Alžběta Prchalová, Kolín

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnku mléka
  • 1 kostka droždí
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 750 ml borůvek
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 2 lžíce solamylu
  • 1/2 skleničky vody
  • olej na smažení
  • cukr moučka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko ohřejeme a do vlažného rozdrobíme droždí. Přidáme mouku, cukry, rozšlehané vejce a špetku soli. Vše promícháme, až vznikne hustší těsto. Mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Borůvky omyjeme, vložíme do hrnce, posypeme cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Ve skleničce rozmícháme solamyl s vodou a vlijeme do borůvek. Necháme přejít varem a hned stáhneme z ohně.

  3. Na rozpáleném oleji smažíme lívance z obou stran. Hotové je pocukrujeme a naneseme borůvkovou směs.

Tip redakce

Když dáš na smažicí pánev kombinaci másla s olejem, budeš mít lívance krásně křupavé a voňavé, tak jak si je pamatuješ od své babičky.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolačka

Fazolačka

Voní po uzeném Magda Lacková, Klatovy
Škola vaření /26.01.18
Zapékané smetanové makarony

Zapékané smetanové makarony

Moje babička si nikdy neoblíbila klasickou českou kuchyni. Když přijdeme na návštěvu, ...
Škola vaření /05.06.13
Sváteční čočka

Sváteční čočka

Co vyzkoušet trochu jiný novoroční oběd?

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.11.16
Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Silný kuřecí vývar se zeleninou doplňují jemné krupicové noky z odpalovaného těsta.

...

Škola vaření /22.08.13
Kuře načerno

Kuře načerno

Staré recepty mají své kouzlo, stejně jaké staré domy či nábytek. Proč se k nim ...
Škola vaření /09.02.10
Kroupová česnečka

Kroupová česnečka

Téměř zapomenutá polévka.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /19.03.14
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama