Reklama
Lívance se sladkým žahourem
Fotogalerie:

Lívance se sladkým žahourem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Naše rodina věří, že žahour je k lívancům to nejlepší!

Alžběta Prchalová, Kolín

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnku mléka
  • 1 kostka droždí
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 750 ml borůvek
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 2 lžíce solamylu
  • 1/2 skleničky vody
  • olej na smažení
  • cukr moučka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko ohřejeme a do vlažného rozdrobíme droždí. Přidáme mouku, cukry, rozšlehané vejce a špetku soli. Vše promícháme, až vznikne hustší těsto. Mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Borůvky omyjeme, vložíme do hrnce, posypeme cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Ve skleničce rozmícháme solamyl s vodou a vlijeme do borůvek. Necháme přejít varem a hned stáhneme z ohně.

  3. Na rozpáleném oleji smažíme lívance z obou stran. Hotové je pocukrujeme a naneseme borůvkovou směs.

Tip redakce

Když dáš na smažicí pánev kombinaci másla s olejem, budeš mít lívance krásně křupavé a voňavé, tak jak si je pamatuješ od své babičky.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jatýrka na majoránce

Jatýrka na majoránce

Neboj se vnitřností Podle receptu Jarmily Kozlíkové z Plzně
Škola vaření /22.01.19
Vaječný chléb

Vaječný chléb

Tento originální chleba v sobě skrývá vajíčkové překvapení. Je přímo ...
Škola vaření /25.12.12
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
Růžolící džem

Růžolící džem

Jahodovou sezonu je třeba naplno využít.

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /13.09.15
Domácí chlebíček

Domácí chlebíček

Radka a Tomáš Ševčíkovi, Frýdlant nad Ostravicí

Škola vaření /05.02.18
Pohankové karbanátky s houbami

Pohankové karbanátky s houbami

Je to zdravé jídlo, které se nikdy nepřejí. Hub může být víc druhů.

Jana ...

Škola vaření /04.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu