Reklama
Lívance se sladkým žahourem
Fotogalerie:

Lívance se sladkým žahourem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Naše rodina věří, že žahour je k lívancům to nejlepší!

Alžběta Prchalová, Kolín

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnku mléka
  • 1 kostka droždí
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 750 ml borůvek
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 2 lžíce solamylu
  • 1/2 skleničky vody
  • olej na smažení
  • cukr moučka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko ohřejeme a do vlažného rozdrobíme droždí. Přidáme mouku, cukry, rozšlehané vejce a špetku soli. Vše promícháme, až vznikne hustší těsto. Mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Borůvky omyjeme, vložíme do hrnce, posypeme cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Ve skleničce rozmícháme solamyl s vodou a vlijeme do borůvek. Necháme přejít varem a hned stáhneme z ohně.

  3. Na rozpáleném oleji smažíme lívance z obou stran. Hotové je pocukrujeme a naneseme borůvkovou směs.

Tip redakce

Když dáš na smažicí pánev kombinaci másla s olejem, budeš mít lívance krásně křupavé a voňavé, tak jak si je pamatuješ od své babičky.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kulajda

Kulajda

Co rodina, to jiná verze této jihočeské polévky. Alena Vytisková, Přelouč
Škola vaření /24.10.17
Špenát z kopřiv

Špenát z kopřiv

Nejlepší je k pečenému jehněčímu masu. 


Rudolf Stehlík, Kopřivnice

Škola vaření /10.03.17
Vepřové na cibuli se špenátem

Vepřové na cibuli se špenátem

Česká poctivá kuchyně, tu máme všichni rádi.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Škola vaření /05.05.12
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
Plněné papriky

Plněné papriky

Jsou dobré k sekané, ke grilovanému masu nebo jen tak na zakousnutí k pivu.

Mirka ...

Škola vaření /09.09.16
Masový vývar  se zeleninou

Masový vývar se zeleninou

Nemocné posílí, zdravé nabije energií.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /26.03.10
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama