Reklama
Linecké řezy s ovocem
Fotogalerie:

Linecké řezy s ovocem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • TĚSTO
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 3–4 lžíce mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka citronové kůry
  • NÁPLŇ:
  • 750 g jablek
  • 1 mrkev
  • 150 g ananasu
  • 1 hrst rozinek
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžička skořice
  • dle chuti cukr krystal

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: suché přísady dáme na vál, přidáme na kousky nakrájené máslo. V mouce uděláme na středu důlek, do kterého dáme vejce a mléko.

  2. Nejdříve těsto zpracujeme nožem a nakonec rukama. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout v chladu.

  3. Náplň: jablka a mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme na kostičky nakrájený ananas a ostatní suroviny. Vše promícháme.

  4. Ze dvou třetin těsta rozválíme plát, který bude větší, než je dortová forma. Rozložíme ho do vymazané formy tak, aby se vytvořil vyšší okraj.

  5. Na těsto rozložíme jablečnou náplň a ze zbývajícího těsta vyválíme plát, kterým vše přikryjeme. Povrch propícháme vidličkou.

  6. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180 °C.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bažantí stehýnka

Bažantí stehýnka

Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál. Karolína ...
Škola vaření /07.06.16
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
Česnekové brambory

Česnekové brambory

K večeři nemusí být jen jídla z masa. Toto je dobré při virózách.
Jana Remková, ...
Škola vaření /14.02.11
Špekové knedlíky s pečínkou

Špekové knedlíky s pečínkou

K masové pochoutce ještě přidáme špenát nebo klasicky připravené kysané zelí.

...
Škola vaření /15.11.17
Dalmatské čufty

Dalmatské čufty

Když vaříš omáčku k čuftům, přidej do ní 2–3 plátky citronu. Bude jemně...
Škola vaření /01.11.12
Vaječný likér

Vaječný likér

Domácí recept naší skvělé babičky.
Škola vaření /01.03.09
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama