Reklama
Likérový miniberánek
Fotogalerie:

Likérový miniberánek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Čížková, Teplice

Ingredience

  • na formu olej a hrubá mouka
  • 1 vejce
  • 40 g cukru krupice
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 50 ml oleje
  • 50 ml vaječného likéru
  • 60 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Troubu rozehřejeme na 175 °C. Formu beránka dobře vytřeme olejem a vysypeme moukou.

  2. V míse ušleháme do pěny vejce s oběma cukry, pak postupně přiléváme olej i vaječný likér a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem. Hotové těsto nalijeme do přední části formy a přikryjeme zadní částí. Pokud zbude těsto, upečeme z něj třeba muffiny.

  3. Dáme péct do trouby asi na 35–40 minut.

  4. Hotového beránka necháme ještě chvíli ve formě, po pár minutách ho vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Nakonec beránka ozdobíme čokoládovou polevou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dvojctihodné koláče

Dvojctihodné koláče

Spojení tvarohu a povidel je prostě skvělé! Eva Lamačová, Brno
Škola vaření /08.11.17
Makové vdolečky

Makové vdolečky

Kynuté makové vdolečky, které se hodí výborně k zakousnutí, a také jako pečivo ke ...

Škola vaření /02.05.12
Čočka s krupkami

Čočka s krupkami

Jí se na Nový rok, má zajistit dostatek peněz.

Zdeněk Blahoš, Karviná

Škola vaření /24.01.17
Špekové knedlíky s pečínkou

Špekové knedlíky s pečínkou

K masové pochoutce ještě přidáme špenát nebo klasicky připravené kysané zelí.

...
Škola vaření /15.11.17
Kulajda mojí babičky

Kulajda mojí babičky

Velmi chutná polévka, která chutná celé rodině.
Erika Malknechtová, Hlavatce
Škola vaření /17.10.11
Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Je výborný i se švestkami nebo s rybízem.

Eva Kordíková, Strakonice

Škola vaření /03.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu