Reklama
Lepenice s uzeným
Fotogalerie:

Lepenice s uzeným

Vladimíra Machková

Frýdek-Místek
Kdo má rád zelí, smlsne si.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 500 g maso uzené
  • 1 kg brambory
  • dle chuti sůl
  • 500 g zelí kysané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit uzené maso. V druhém hrnci uvaříme v osolené vodě oloupané brambory a v dalším hrnci nakrájené kyselé zelí.
  2. Když jsou brambory měkké, slijeme půlku vody z hrnce‚ druhou necháme v hrnci. Do hrnce nasypeme uvařené zelí a šťouchadlem pak brambory‚ vodu z brambor a zelí promícháme.
  3. Lepenici podáváme s uzeným masem, můžeme ji také posypat na sádle osmaženou cibulkou.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makové rohlíčky

Makové rohlíčky

Ideální dobrůtka k víkendové snídani. Ivana Černá, Praha
Škola vaření /24.05.17
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je velmi zdravá, proto ji vařím dost často.
Erika Uchytilová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Tahle omáčka se prostě nikdy nepřejí.

Eliška Prokešová, Hradec Králové

Škola vaření /18.09.13
Bramborová polévka s klobásou

Bramborová polévka s klobásou

Hotovou ozdobíme opečenou klobásou s pórkem.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /29.12.12
Koblihy

Koblihy

Podle receptu

Valérie Vinklové z Prahy

Škola vaření /14.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu