Reklama
Ledvinkové ragú
Fotogalerie:

Ledvinkové ragú

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud máš doma uzenou papriku, můžeš zkusit trochu do ragú přidat.

Aneta Gaťková, Olomouc

Ingredience

  • 500 g vepřových ledvinek
  • 1 l mléka
  • 80 g uzeného špeku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ledvinky omyjeme ve studené vodě, vložíme do mísy a zalijeme mlékem tak, aby byly potopené. Takto je necháme máčet nejlépe do druhého dne, minimálně ale 2 hodiny.

  2. krok2

    Ledvinky potom opláchneme, odblaníme, rozpůlíme je, vykrájíme z nich močovody a nakrájíme na plátky. Ty dáme do cedníku, propláchneme horkou vodou a necháme okapat.

  3. krok3

    Špek nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. V kastrolu na sádle osmažíme dozlatova špek, cibuli, česnek a kmín. Přidáme ledvinky, podlijeme asi 500 ml vody, osolíme, opepříme a necháme bez poklice dusit asi 30 minut.

  4. Po této době necháme vydusit veškerou vodu a ledvinky zaprášíme lžící mouky. Za stálého míchání mouku osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a na mírném ohni necháme vařit doměkka dalších asi 30 minut. Na závěr můžeme ještě dosolit nebo opepřit. Podáváme s dušenou rýží.

Tip redakce

Aby ledvinky nebyly cítit, je nutné z nich poctivě vykrájet vše bílé: močové kanálky, blány a tuk. Je-li ti líto mléka, stačí je namočit do vody. Moc dobrý je guláš z ledvinek nebo je můžeš připravit na karí.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Podáváme s kysaným zelím a s cibulkou. Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /20.01.13
Domácí škvarky

Domácí škvarky

Kdepak, některé věci se v supermarketu prostě koupit nedají...

Božena ...

Škola vaření /16.06.17
Pikantní okurkové plátky s cibulí

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Vynikající nakládané okurky se hodí při mnoha příležitostech.
Jitka Vosková, ...
Škola vaření /13.10.11
"Humrový" salát

"Humrový" salát

Je k nerozeznání od chuti pravého humra!
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Škola vaření /22.01.09
Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Sladká bomba, která přijde k chuti.
Blanka Martínková, Opočno
Škola vaření /19.11.08
Králík na cibuli

Králík na cibuli

Radši mám čerstvého králíka od farmáře než mraženého z Číny, který se prodává v...

Škola vaření /23.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu