Reklama
Ledvinkové ragú
Fotogalerie:

Ledvinkové ragú

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud máš doma uzenou papriku, můžeš zkusit trochu do ragú přidat.

Aneta Gaťková, Olomouc

Ingredience

  • 500 g vepřových ledvinek
  • 1 l mléka
  • 80 g uzeného špeku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ledvinky omyjeme ve studené vodě, vložíme do mísy a zalijeme mlékem tak, aby byly potopené. Takto je necháme máčet nejlépe do druhého dne, minimálně ale 2 hodiny.

  2. krok2

    Ledvinky potom opláchneme, odblaníme, rozpůlíme je, vykrájíme z nich močovody a nakrájíme na plátky. Ty dáme do cedníku, propláchneme horkou vodou a necháme okapat.

  3. krok3

    Špek nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. V kastrolu na sádle osmažíme dozlatova špek, cibuli, česnek a kmín. Přidáme ledvinky, podlijeme asi 500 ml vody, osolíme, opepříme a necháme bez poklice dusit asi 30 minut.

  4. Po této době necháme vydusit veškerou vodu a ledvinky zaprášíme lžící mouky. Za stálého míchání mouku osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a na mírném ohni necháme vařit doměkka dalších asi 30 minut. Na závěr můžeme ještě dosolit nebo opepřit. Podáváme s dušenou rýží.

Tip redakce

Aby ledvinky nebyly cítit, je nutné z nich poctivě vykrájet vše bílé: močové kanálky, blány a tuk. Je-li ti líto mléka, stačí je namočit do vody. Moc dobrý je guláš z ledvinek nebo je můžeš připravit na karí.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladká rýže s ovocem

Sladká rýže s ovocem

Dá se jíst teplá, ale já ji mám raději vychlazenou. Alice Nováčková, Kladno
Škola vaření /13.05.17
Kulajda

Kulajda

Moje neoblíbenější bílá polévka.

Vendula Nytrová, Nižní Lhoty

Škola vaření /09.09.12
Česnečka s nočky

Česnečka s nočky

Poctivá silná polévka vždycky přijde vhod.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /23.02.15
Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Je to asi nejjednodušší omáčka, kterou znám.

Irena Gvozdková, Sušice

Škola vaření /22.09.17
Obalované smažené kapustičky

Obalované smažené kapustičky

Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept ...
Škola vaření /11.11.10
Vepřové plátky na hořčici s houbami

Vepřové plátky na hořčici s houbami

Pravé hřiby jsou samozřejmě nejlepší, mám v lese své místo, kam na ně chodím.

Eva ...

Škola vaření /11.09.16
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama