Reklama
Reklama
Kyselka
Fotogalerie:

Kyselka

Eva Skoumalová

Klučov
Vařívala ji už moje babička, jako holka jsem ji milovala.
Eva Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 8 brambory
  • 1 l mléko
  • hrst kopr
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • 3-4 lžíce mouka hladká
  • dle chuti houby
  • plátek máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do vroucí vody dáme drobně nakrájené brambory a pokrájené houby (nejlépe kuřátka). Zvlášť uvaříme vejce natvrdo.
  2. V misce rozmícháme ve vodě hladkou mouku a přidáme ji k bramborám, když změknou. Promícháme a chvíli povaříme. Osolíme.
  3. Polévku dolijeme mlékem a dobře mícháme. Krátce povaříme. Přidáme kopr (lze i kysané zelí) a plátek másla. Dle potřeby dosolíme.
  4. Do každého talíře připravíme nadrobno pokrájené vařené vejce a zalijeme polévkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové houbance

Bramborové houbance

Pokud ti přebývají sušené houby a nevíš co s nimi, vyzkoušej tuto zajímavou ...
Škola vaření /18.08.08
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Ideální oběd pro stále chladnější dny.

Monika Zenberová, Šumperk

Škola vaření /09.11.17
Hovězí guláš s meltou

Hovězí guláš s meltou

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch pro svou netradiční chuť a některé ...

Škola vaření /20.03.12
Kachna plněná medvědím česnekem

Kachna plněná medvědím česnekem

Zelí si každý udělá podle svého gusta.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /24.05.16
Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Naše oblíbená domácí šťáva, kterou chválí každý, kdo ji ochutná.
Kateřina ...
Škola vaření /23.12.11
Bramboráčky s uzeným masem

Bramboráčky s uzeným masem

Připravovala je už moje prababička.
Božena Krejčiříková, Kobylí Hlava
Škola vaření /31.05.10
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama