Reklama
Kynutý koláč „Slunečnice“
Fotogalerie:

Kynutý koláč „Slunečnice“

Marta Lešová

Košice

Stačí si trochu pohrát, výsledek stojí za to.

Marta Lešová, Košice

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g hera
  • 1 droždí
  • 70 ml olej
  • 1 lžička cukr krystal
  • 1 lžička sůl
  • 250 ml mléko
  • Nádivka:
  • 100 g hera
  • 5 stroužků česnek
  • 1 lžíce vegeta
  • Na posypání:
  • 1 hrst libovolná semínka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto zpracujeme a necháme vykynout. Pak je rozdělíme na tři stejné části a jednu o něco menší. Rozválíme první bochník na placku, natřeme nádivkou a vložíme do vymazané formy. To bude základ. Pak vyválíme další dvě a nařežeme na osminky jako dort.

  2. krok2

    Z takto utvořených trojúhelníků poskládáme po obvodu dvě vrstvy květu slunečnice. Mezi ně opět natřeme nádivku. Poslední malý bochníček rozdělíme na čtyři části a vyválíme čtyři kruhy. Potřeme nádivkou, naskládáme je na sebe a vložíme do středu. Vše potřeme vejcem, posypeme sezamem nebo lněnými semínky, případně kmínem a dáme péct při 170 °C asi na 35 minut dorůžova.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Beskydský bigos

Beskydský bigos

Pořádně sytá dobrota Podle receptu Petry Zlámalové z Klatov
Škola vaření /17.02.20
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Vynikající domácí marmeláda nejen na chleba, ale třeba i na mlsání.

Petra ...

Škola vaření /28.08.16
Obalované smažené kapustičky

Obalované smažené kapustičky

Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept ...
Škola vaření /11.11.10
Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /23.12.18
Domácí buchty

Domácí buchty

Jejich vůně mě přenese do dětství.
Hana Postránecká,
České Budějovice
Škola vaření /19.03.10
Koblížkové trhance

Koblížkové trhance

Chutnají skoro jako kobližky.
Michala Čaloudová, Havlíčkův Brod
Škola vaření /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu