Reklama
Kynutý koláč s příchutí kávy
Fotogalerie:

Kynutý koláč s příchutí kávy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 350 g polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 60 g cukru krupice + na ovoce
  • 160 ml 12% smetany
  • 2 lžičky instantní kávy
  • 60 g másla
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • kůra z 1/2 citronu
  • 10 švestek
  • 10 meruněk
  • 2 jablka
  • na plech tuk a strouhanka
  • DROBENKA:
  • 80 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • 1 vanilkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku, vytvoříme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí s trochou cukru, zalijeme trochou smetany a necháme vzejít kvásek. Instantní kávu smícháme s trochou vody a přidáme k mouce, stejně jako povolené rozpuštěné máslo, sůl, vejce, zbylý cukr i smetanu a citronovou kůru. Prohněteme a necháme vykynout.

  2. Ovoce omyjeme, vypeckujeme a prosypeme cukrem. Drobenku si připravíme smícháním mouky, cukrů a povoleného másla.

  3. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče dáme těsto, necháme ho deset minut vykynout, pak poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňový kompot

Dýňový kompot

V loňském roce mě překvapila naše úroda dýní, tak jsem si nechala poradit, co ...
Škola vaření /05.08.16
Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. ...
Škola vaření /04.08.11
Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Je to naše oblíbená nedělní pochoutka. A k tomu vychlazené pivečko.

Květa ...

Škola vaření /15.02.15
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Podle receptu 

Petra Hnízdila z Prahy

Škola vaření /25.01.19
Likérový miniberánek

Likérový miniberánek

Petra Čížková, Teplice

Škola vaření /18.03.18
Hovězí flamendr s rýží

Hovězí flamendr s rýží

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Škola vaření /01.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu