Zdeňka Blažková, Vsetín
Ingredience
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 300 ml mléka
- 250 g hrubé mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 2 rohlíky
- dle potřeby olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z droždí, cukru, trochy teplého mléka a trochy mouky připravíme kvásek.
-
Zbylé mléko i mouku, vejce, sůl a kvásek promícháme a vypracujeme těsto, do kterého nakonec vmícháme na kostičky pokrájené rohlíky.
-
Necháme v teple vykynout. Z těsta vytvoříme 2 knedlíky, necháme ještě asi 10 minut odpočinout a uvaříme v páře. Trvá to přibližně 20 minut.
-
Knedlíky vyndáme, propícháme několikrát špejlí, aby vyšla pára, a potřeme je olejem, aby neosychaly.