Reklama
Kynutý chlebíček s mákem a švestkami
Fotogalerie:

Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kupuj jen český mák.

Kamila Eflerová, Brna


Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 sušené droždí
  • špetka soli
  • 1 lžíce cukru
  • 50 g másla
  • 125 ml mléka
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • Náplň:
  • 150 g mletého máku
  • 150 ml horkého mléka
  • dle chuti cukr a skořice
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • hrst pokrájených sušených švestek
  • dle potřeby citronová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a cukr. Máslo rozehřejeme, zalijeme mlékem, vlijeme k mouce, vsypeme kůru a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho a necháme asi hodinu kynout.

  2. Umletý mák zalijeme vařícím mlékem, podle chuti ho osladíme a okořeníme skořicí. Vmícháme citronovou kůru, povidla a pokrájené švestky.

  3. Těsto propracujeme, rozválíme a potřeme náplní. Pak ho stočíme, dáme do máslem vytřené formy a v předehřáté troubě upečeme.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kakaový beránek

Kakaový beránek

Kolem krku mu uvaž elegantní mašličku. Tereza Neubauerová, Písek
Škola vaření /11.03.17
Veselé perníčky

Veselé perníčky

Vždycky je upeču před svátky, aby byly pěkně odleželé.


Růžena Neprašová, Ústí ...

Škola vaření /30.03.17
Staročeské rizoto

Staročeské rizoto

Pohanka obsahuje rutin, který chrání cévy.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Škola vaření /03.11.13
Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu

Marcely Hlavsové z Prahy

Škola vaření /17.01.18
Domácí škvarky

Domácí škvarky

Kdepak, některé věci se v supermarketu prostě koupit nedají...

Božena ...

Škola vaření /16.06.17
Kynutý koláč „Slunečnice“

Kynutý koláč „Slunečnice“

Stačí si trochu pohrát, výsledek stojí za to.

Marta Lešová, Košice

Škola vaření /04.08.14
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama