S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.
Jarmila Otřísalová, Staré Splavy
Ingredience
- 20 g čerstvého droždí
- 300 g hrubé mouky
- 200 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- 600 g meruněk (kompotované nebo čerstvé)
- 250–500 g tvrdého tvarohu
- 100 g cukru moučky
- 100 g másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do vzešlého kvásku přidáme ostatní ingredience a pořádně zpracujeme. Směs necháme asi 40 minut vykynout a poté lžící tvoříme kopečky těsta, do kterých zabalíme ovoce.
-
Vaříme asi 10 minut. Hotové knedlíky roztrhneme vidličkou, posypeme tvrohem, cukrem a polijeme rozehřátým máslem. Ozdobíme šlehačkou.