Reklama
Kynuté jahodové koláče
Fotogalerie:

Kynuté jahodové koláče

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory.

Jitka Králová, Praha

Ingredience

  • 60 g másla + 1 lžíce na osmažení strouhanky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 100 ml mléka
  • 70 ml smetany
  • 14 g droždí
  • 360 g hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce stouhanky
  • 400 g jahod
  • 1 vejce na potření
  • Drobenka:
  • 20 g másla
  • 50 g cukru
  • 50 g mouky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo rozehřejeme, přidáme 1 lžíci cukru, vlažné mléko, smetanu a rozdrobené droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. krok2

    V míse smícháme mouku se solí a zbylým cukrem. Přidáme kvásek a žloutky. Několik minut hněteme, až vznikne hladké těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout.

  3. krok3

    Mezitím na lžíci másla opražíme strouhanku a z másla, mouky a cukru připravíme drobenku.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 dílů. Z nich uděláme bochánky, dáme je na plech s pečicím papírem a trochu přimáčkneme. Bochánky necháme 15 minut kynout, pak do nich skleničkou vytlačíme důlek. Do důlku nasypeme trochu opražené strouhanky a vložíme celé nebo na větší kusy nakrájené jahody.

  5. Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a celý koláč posypeme připravenou drobenkou. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25 minut.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kobližky babičky Věrky

Kobližky babičky Věrky

Máme je rádi bez náplně, dají se však plnit povidly, marmeládou a dokonce ...
Škola vaření /19.07.16
Kynutý koláč „Slunečnice“

Kynutý koláč „Slunečnice“

Stačí si trochu pohrát, výsledek stojí za to.

Marta Lešová, Košice

Škola vaření /04.08.14
Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

K tradicím u nás chováme respekt i sympatie.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /16.06.17
Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Když paříme s kamarády, vím bezpečně, že tahle polévka mě vždycky druhý den ...
Škola vaření /23.01.11
Žemlovka naslano

Žemlovka naslano

Připravuji ji často jako jednoduchou večeři, na které si vždy všichni pochutnáme.
...
Škola vaření /04.08.11
Králík na žampionech

Králík na žampionech

Houby dodají masu i omáčce výbornou chuť.

Stáňa Malcová, Velké Meziříčí

Škola vaření /20.12.12
 

Nejnovější

Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky. Iveta Černohorská, Bechyně
Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Snad se letos hub konečně dočkáme.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /20.06.17
Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Vyhovuje mi, že těsto koupím už hotové.

Jarka Svatošová, Vsetín

Vaříme express /20.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama