Reklama
Kynuté jahodové koláče
Fotogalerie:

Kynuté jahodové koláče

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory.

Jitka Králová, Praha

Ingredience

  • 60 g másla + 1 lžíce na osmažení strouhanky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 100 ml mléka
  • 70 ml smetany
  • 14 g droždí
  • 360 g hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce stouhanky
  • 400 g jahod
  • 1 vejce na potření
  • Drobenka:
  • 20 g másla
  • 50 g cukru
  • 50 g mouky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo rozehřejeme, přidáme 1 lžíci cukru, vlažné mléko, smetanu a rozdrobené droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. krok2

    V míse smícháme mouku se solí a zbylým cukrem. Přidáme kvásek a žloutky. Několik minut hněteme, až vznikne hladké těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout.

  3. krok3

    Mezitím na lžíci másla opražíme strouhanku a z másla, mouky a cukru připravíme drobenku.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 dílů. Z nich uděláme bochánky, dáme je na plech s pečicím papírem a trochu přimáčkneme. Bochánky necháme 15 minut kynout, pak do nich skleničkou vytlačíme důlek. Do důlku nasypeme trochu opražené strouhanky a vložíme celé nebo na větší kusy nakrájené jahody.

  5. Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a celý koláč posypeme připravenou drobenkou. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25 minut.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

Hodí se k nim brambory Tereza Balbínová, Havlíčkův Brod
Škola vaření /21.10.19
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Bez ní si nedovedu představit svátky.
Jitka Horká, Jičín
Škola vaření /29.09.08
Bramborové šišky s mákem a povidly

Bramborové šišky s mákem a povidly

Podle receptu

Emilie Javorské z Chlumce nad Cidlinou

Škola vaření /15.02.18
Guláš z modráků a holubinek

Guláš z modráků a holubinek

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.08.18
Slané placky

Slané placky

K pivu přímo skvělé

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /08.03.20
Masové koule s kadeřávkem

Masové koule s kadeřávkem

Alenka Linhartová, Zábřeh

Škola vaření /20.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu