Reklama
Kynuté jahodové koláče
Fotogalerie:

Kynuté jahodové koláče

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory.

Jitka Králová, Praha

Ingredience

  • 60 g másla + 1 lžíce na osmažení strouhanky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 100 ml mléka
  • 70 ml smetany
  • 14 g droždí
  • 360 g hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce stouhanky
  • 400 g jahod
  • 1 vejce na potření
  • Drobenka:
  • 20 g másla
  • 50 g cukru
  • 50 g mouky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo rozehřejeme, přidáme 1 lžíci cukru, vlažné mléko, smetanu a rozdrobené droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. krok2

    V míse smícháme mouku se solí a zbylým cukrem. Přidáme kvásek a žloutky. Několik minut hněteme, až vznikne hladké těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout.

  3. krok3

    Mezitím na lžíci másla opražíme strouhanku a z másla, mouky a cukru připravíme drobenku.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 dílů. Z nich uděláme bochánky, dáme je na plech s pečicím papírem a trochu přimáčkneme. Bochánky necháme 15 minut kynout, pak do nich skleničkou vytlačíme důlek. Do důlku nasypeme trochu opražené strouhanky a vložíme celé nebo na větší kusy nakrájené jahody.

  5. Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a celý koláč posypeme připravenou drobenkou. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25 minut.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená kapusta s uzeným masem

Dušená kapusta s uzeným masem

Bylo by škoda nepochutnat si na zelenině sklizené ze zahrady. Je plná vitaminů. ...
Škola vaření /16.08.12
Utopenci babičky Fridrišky

Utopenci babičky Fridrišky

Na tenhle způsob je máme nejraději.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.14
Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Krémová bramboračka podle babičky Helenky si v naší rodině už vydobyla nezastupitelné ...
Škola vaření /23.09.08
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Připomíná griotku, chutná lehce po kávě.
Lucie Strakošová, Trnávka
Škola vaření /25.10.11
Vývar s kroupami

Vývar s kroupami

Můžeš použít malé krupky, rychle změknou.

Eva Slaninová, Pardubice

Škola vaření /20.05.17
Veselé perníčky

Veselé perníčky

Vždycky je upeču před svátky, aby byly pěkně odleželé.


Růžena Neprašová, Ústí ...

Škola vaření /30.03.17
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama