Reklama
Kynuté buchty s mákem
Fotogalerie:

Kynuté buchty s mákem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kristina Baráková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500 g mouky (hladká a polohrubá na půl)
  • 250 ml mléka
  • 30 g kvasnic
  • 50 g cukru
  • 2 žloutky
  • 150 g tuku (hery)
  • NÁPLŇ:
  • 250 g máku
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru krystalu
  • 2 lžíce strouhaného perníku
  • trocha citronové kůry

Doba přípravy

Počet porcí

36

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Necháme vzejít kvásek a zaděláme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout. 

  2. Zatím si připravíme nádivku: mák najemno umeleme (nebo koupíme už mletý), vysypeme do vřelého mléka a povaříme. Když směs začne houstnout, musíme často míchat, aby se nepřipálila.

  3. Ještě teplou ji osladíme krystalovým cukrem. Přidáme nastrouhaný perník a okořeníme citronovou kůrou. Nádivku necháme vychladnout.  

  4. ykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na kousky, které naplníme připravenou nádivkou. Buchty dáme na plech, necháme ještě dokynout a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C, asi po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C. Pečeme 30–45 minut, dokud buchty nezezlátnou.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Nejklasičtější klasika. Andrea Domaníková, Třinec
Škola vaření /23.09.12
Kulajda

Kulajda

Co rodina, to jiná verze této jihočeské polévky.

Alena Vytisková, Přelouč

Škola vaření /24.10.17
Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy plněné jahodovou zavařeninou.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /21.04.17
Zapékaná mrkev s brynzou

Zapékaná mrkev s brynzou

Díky pikantní brynze je jinak  fádní mrkev velmi lahodná.

Simona Vachlerová, Most

...
Škola vaření /07.05.17
Krémová polévka

Krémová polévka

Podávej s opečenou houskou.

Alena Shejbalová, Praha

Škola vaření /21.03.15
Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Když je omáčka moc tekutá, zahustíme ji světlou jíškou z mouky a másla.

Jan ...

Škola vaření /14.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu