Reklama
Reklama
Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami
Fotogalerie:

Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Aleny Šmídové z Břeclavi

Ingredience

  • Těsto:
  • 20 g droždí
  • 60 g cukru krupice
  • 500 g hladké mouky
  • 125 g mléka
  • 2 vejce
  • 60 g másla
  • Náplň:
  • 375 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 6 lžic cukru krupice
  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 300 g borůvek
  • Drobenka:
  • 140 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 140 g cukru krupice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si zaděláme kvásek. V misce rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru, lžící mouky a zalijeme trochou vlažného mléka.

  2. krok2

    Vše promícháme a necháme kynout asi 15 minut. Potom ve větší míse kvásek smícháme s moukou, zbytkem mléka a cukru, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vypracujeme měkké nelepivé těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Plech vyložíme pečicím papírem a dotenka na něm těsto rozválíme.

  3. Z mléka odebereme 6 lžic, ve kterých rozmícháme pudinkový prášek a 6 lžic cukru. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile začne vřít, vmícháme do něj sypkou směs a uvaříme pudink. Odstavíme ho, necháme mírně zchladnout a vmícháme do něj tvaroh. Krémem potřeme těsto a posypeme ho borůvkami.

  4. Z másla, mouky a cukru vytvoříme drobenku, kterou posypeme celý povrch koláče. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /14.10.13
Křesné placky

Křesné placky

Lze je jíst samotné nebo plnit špenátem, masovou směsí či tvrdým sýrem, někdy je sypu...

Škola vaření /15.10.16
Perkelt s čínským zelím

Perkelt s čínským zelím

Máme maso z poctivého domácího čuníka.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /13.10.17
Knedlíky s cibulovým zelím

Knedlíky s cibulovým zelím

Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina ...
Škola vaření /25.01.10
Nadívané kuřecí stehýnko

Nadívané kuřecí stehýnko

Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. ...
Škola vaření /20.10.14
Voňavá rajská s rýží

Voňavá rajská s rýží

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /28.12.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama