Reklama
Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami
Fotogalerie:

Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Aleny Šmídové z Břeclavi

Ingredience

  • Těsto:
  • 20 g droždí
  • 60 g cukru krupice
  • 500 g hladké mouky
  • 125 g mléka
  • 2 vejce
  • 60 g másla
  • Náplň:
  • 375 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 6 lžic cukru krupice
  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 300 g borůvek
  • Drobenka:
  • 140 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 140 g cukru krupice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si zaděláme kvásek. V misce rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru, lžící mouky a zalijeme trochou vlažného mléka.

  2. krok2

    Vše promícháme a necháme kynout asi 15 minut. Potom ve větší míse kvásek smícháme s moukou, zbytkem mléka a cukru, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vypracujeme měkké nelepivé těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Plech vyložíme pečicím papírem a dotenka na něm těsto rozválíme.

  3. Z mléka odebereme 6 lžic, ve kterých rozmícháme pudinkový prášek a 6 lžic cukru. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile začne vřít, vmícháme do něj sypkou směs a uvaříme pudink. Odstavíme ho, necháme mírně zchladnout a vmícháme do něj tvaroh. Krémem potřeme těsto a posypeme ho borůvkami.

  4. Z másla, mouky a cukru vytvoříme drobenku, kterou posypeme celý povrch koláče. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Štrúdl  s rozinkami

Štrúdl s rozinkami

Jablečná klasika u nás nikdy nezklame. Iva Zenklová, Brno
Škola vaření /22.10.16
Karlovarské rohlíky z domácí pekárny

Karlovarské rohlíky z domácí pekárny

Křupavá lahůdka, které se nebudeš moct nabažit.

Jitka Řepková, Praha

Škola vaření /08.03.13
Svítek s ovocem

Svítek s ovocem

Když si na něm pochutnávám, vzpomínám na dětství.
Vlasta Zikmundová, Vrchlabí
...
Škola vaření /28.02.10
Krůtí roláda s petrželkovými brambory

Krůtí roláda s petrželkovými brambory

Podle receptu

Mileny Malé z Pardubic

Škola vaření /06.03.18
Bramborové střapáče

Bramborové střapáče

Každý rok se nám na zahradě urodí spousta cuket, které je pak zapotřebí vhodným ...
Škola vaření /23.10.16
Zelný knedlík

Zelný knedlík

Petra Žáčková, Humpolec

Škola vaření /25.02.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama