Reklama
Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami
Fotogalerie:

Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Aleny Šmídové z Břeclavi

Ingredience

  • Těsto:
  • 20 g droždí
  • 60 g cukru krupice
  • 500 g hladké mouky
  • 125 g mléka
  • 2 vejce
  • 60 g másla
  • Náplň:
  • 375 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 6 lžic cukru krupice
  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 300 g borůvek
  • Drobenka:
  • 140 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 140 g cukru krupice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si zaděláme kvásek. V misce rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru, lžící mouky a zalijeme trochou vlažného mléka.

  2. krok2

    Vše promícháme a necháme kynout asi 15 minut. Potom ve větší míse kvásek smícháme s moukou, zbytkem mléka a cukru, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vypracujeme měkké nelepivé těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Plech vyložíme pečicím papírem a dotenka na něm těsto rozválíme.

  3. Z mléka odebereme 6 lžic, ve kterých rozmícháme pudinkový prášek a 6 lžic cukru. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile začne vřít, vmícháme do něj sypkou směs a uvaříme pudink. Odstavíme ho, necháme mírně zchladnout a vmícháme do něj tvaroh. Krémem potřeme těsto a posypeme ho borůvkami.

  4. Z másla, mouky a cukru vytvoříme drobenku, kterou posypeme celý povrch koláče. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlíky vařené v ubrousku

Knedlíky vařené v ubrousku

Jsou podle Magdaleny Dobromily Rettigové. Jana Klejdusová, Jemnice
Škola vaření /10.04.13
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých ...
Škola vaření /19.11.08
Párečky v peřince

Párečky v peřince

Podávám je se salátem a s kefírem.
Věra Černevová, Praha
Škola vaření /20.08.08
Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
Štrúdl  s rozinkami

Štrúdl s rozinkami

Jablečná klasika u nás nikdy nezklame.

Iva Zenklová, Brno

Škola vaření /22.10.16
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama