Reklama
Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami
Fotogalerie:

Kynutá buchta s tvarohem a borůvkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Aleny Šmídové z Břeclavi

Ingredience

  • Těsto:
  • 20 g droždí
  • 60 g cukru krupice
  • 500 g hladké mouky
  • 125 g mléka
  • 2 vejce
  • 60 g másla
  • Náplň:
  • 375 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 6 lžic cukru krupice
  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 300 g borůvek
  • Drobenka:
  • 140 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 140 g cukru krupice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si zaděláme kvásek. V misce rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru, lžící mouky a zalijeme trochou vlažného mléka.

  2. krok2

    Vše promícháme a necháme kynout asi 15 minut. Potom ve větší míse kvásek smícháme s moukou, zbytkem mléka a cukru, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vypracujeme měkké nelepivé těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Plech vyložíme pečicím papírem a dotenka na něm těsto rozválíme.

  3. Z mléka odebereme 6 lžic, ve kterých rozmícháme pudinkový prášek a 6 lžic cukru. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile začne vřít, vmícháme do něj sypkou směs a uvaříme pudink. Odstavíme ho, necháme mírně zchladnout a vmícháme do něj tvaroh. Krémem potřeme těsto a posypeme ho borůvkami.

  4. Z másla, mouky a cukru vytvoříme drobenku, kterou posypeme celý povrch koláče. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Nejlepší je rozležený na druhý den. Vladimír Bruna, Praha
Škola vaření /04.02.16
Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží...


Lenka Čajková, Velká nad Veličkou

Škola vaření /23.03.17
Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto připravuji, když mi zbude uzené.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /12.05.10
Jemná cibulová omáčka

Jemná cibulová omáčka

Omáčku s knedlíky milují také děti, vždycky se dobře najedí.

Olga Mašková, ...

Škola vaření /05.07.15
Kuře s jablky a rozmarýnem

Kuře s jablky a rozmarýnem

Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.
Jana Satinská, Frýdek-Místek
Škola vaření /19.06.12
Tvarůžky v těstíčku

Tvarůžky v těstíčku

Večeře podle mého gusta.

Pavel Sedlák, Karlovy Vary

Škola vaření /26.10.17
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama