Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s trochou rozpuštěného másla.
Vladimíra Marková, České Budějovice
Ingredience
- 1 květák
- trocha soli
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička karí koření
- 1 lžička drceného kmínu
- trocha pepře
- 1hrst libečku
- podle potřeby strouhanka
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do osolené vody a krátce povaříme. Vodu slijeme, květák necháme okapat a lehce vychladnout.
-
2. Rozmixujeme ho a přidáme hladkou mouku, obě vejce, prolisované stroužky česneku, karí koření, drcený kmín, sůl a pepř podle potřeby, najemno posekaný libeček a doplníme strouhankou podle potřeby.
-
3. Vše promícháme a ze směsi mokrýma rukama tvoříme placičky, které z obou stran smažíme v dostatečném množství oleje.
-
4. Hotové osmažené placičky odkládáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk. Ještě teplé je podáváme s hlávkovým salátem.