Reklama
Kuskus po staročesku
Fotogalerie:

Kuskus po staročesku

Lenka Vitová

Slavkov u Brna
Místo kuskusu můžeš použít pohanku.
Lenka Vitová, Slavkov u Brna

Ingredience

  • 1 hrnek kuskus
  • 1 hrnek voda
  • 150 g žampiony
  • 4 ks mladá mrkvička
  • 4 stroužky česnek
  • 2 hrsti hrášek mražený
  • 3 lžíce olej
  • sůl dle chuti
  • dle potřeby rozmarýn
  • dle potřeby sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Kuskus osolíme, zalijeme vroucí vodou a necháme v zakryté nádobě dojít.
  2. Na oleji zpěníme tenké plátky česneku, přidáme kolečka mrkve a hrášek, osolíme. Dusíme asi 5 minut. Potom přidáme žampiony nakrájené na čtvrtinky, vše dusíme doměkka ještě asi 5 minut. Dochutíme rozmarýnem.
  3. Směs podáváme na kuskusu, můžeme zasypat strouhaným sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králičí vývar s knedlíčky

Králičí vývar s knedlíčky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /03.12.17
Zavařený červený rybíz

Zavařený červený rybíz

Na koláče je díky své navinulé chuti výborný.
Vlasta Ondrušková, Havířov
Škola vaření /19.11.10
Velikonoční banánový beránek

Velikonoční banánový beránek

Tento skvělý recept mám od kamarádky a velice nám chutná.

Barbora Gavláková, Havířov

...
Škola vaření /31.03.13
Jelení kýta s glazovanou mrkví

Jelení kýta s glazovanou mrkví

Zvěřina má zajímavou, zcela specifickou chuť. Na podzim si jí rádi zpestříme ...

Škola vaření /25.10.16
Roládky plněné párky

Roládky plněné párky

Jiřina Malá, Chvaletice

Škola vaření /04.03.19
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je ...

Škola vaření /06.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu