Reklama
Reklama
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Fotogalerie:

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Silný kuřecí vývar se zeleninou doplňují jemné krupicové noky z odpalovaného těsta.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 600 g kuřecí maso (stehna, křídla, kostra aj)
  • 350 g polévková zelenina
  • 80 g krupice
  • 100 ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 50 g máslo
  • muškátový květ
  • sůl, pepř mletý, celý pepř, nové koření, bobkový list
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli, přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 45 minut.
  2. krok2 Mezitím si připravíme noky. Mléko a máslo přivedeme k varu, mírně osolíme. Okořeníme špetkou pepře a muškátového květu. Přidáme krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na lžíci a hrnec. Necháme zchladnout. Dále přidáme vejce, nasekanou zeleninu (petrželka, pažitka, mrkev, pórek aj. ) a vypracujeme hladké těsto.
  3. krok3 Z těsta vykrajujeme lžičkou malé noky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 5 minut a potom je vyndáme a propláchneme studenou vodou. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme polévkovou zeleninu a orestujeme ji. Zeleninu zalijeme přecezeným vývarem, přivedeme k varu a vaříme až zelenina změkne. Maso z vývaru můžeme obrat do polévky, nebo ho použijeme k přípravě jiných pokrmů. Polévku podle chuti dosolíme, vložíme krupicové noky, prohřejeme a podáváme.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

Mleté maso máme vždy doma v mrazáku Babička ho kombinuje se zeleninou, karbanátky jsou ...
Škola vaření /23.09.08
Makové vdolečky

Makové vdolečky

Kynuté makové vdolečky, které se hodí výborně k zakousnutí, a také jako pečivo ke ...

Škola vaření /02.05.12
Švestky v rumu

Švestky v rumu

Výborná mlska, když máš chuť na sladké.
Helena Macková, Vsetín
Škola vaření /22.12.11
Likérový miniberánek

Likérový miniberánek

Petra Čížková, Teplice

Škola vaření /18.03.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Koláč s džemem

Koláč s džemem

Máslo nenechávej změknout, těsto bude křupavější.

Eva Nováková, Rudná

Škola vaření /02.07.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama