Reklama
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Fotogalerie:

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Silný kuřecí vývar se zeleninou doplňují jemné krupicové noky z odpalovaného těsta.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 600 g kuřecí maso (stehna, křídla, kostra aj)
  • 350 g polévková zelenina
  • 80 g krupice
  • 100 ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 50 g máslo
  • muškátový květ
  • sůl, pepř mletý, celý pepř, nové koření, bobkový list
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli, přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 45 minut.
  2. krok2 Mezitím si připravíme noky. Mléko a máslo přivedeme k varu, mírně osolíme. Okořeníme špetkou pepře a muškátového květu. Přidáme krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na lžíci a hrnec. Necháme zchladnout. Dále přidáme vejce, nasekanou zeleninu (petrželka, pažitka, mrkev, pórek aj. ) a vypracujeme hladké těsto.
  3. krok3 Z těsta vykrajujeme lžičkou malé noky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 5 minut a potom je vyndáme a propláchneme studenou vodou. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme polévkovou zeleninu a orestujeme ji. Zeleninu zalijeme přecezeným vývarem, přivedeme k varu a vaříme až zelenina změkne. Maso z vývaru můžeme obrat do polévky, nebo ho použijeme k přípravě jiných pokrmů. Polévku podle chuti dosolíme, vložíme krupicové noky, prohřejeme a podáváme.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Humrová pomazánka

Humrová pomazánka

Moje babička byla velmi společenská a pravidelné nedělní dýchánky u ní byly ...
Škola vaření /05.12.08
Utopenci – klasika pro každého

Utopenci – klasika pro každého

Nejtěžší je vydržet těch pár dní, kdy se buřty musí nechat proležet.

Eva ...

Škola vaření /26.10.16
Sekaná z drůbežího masa

Sekaná z drůbežího masa

Dělala jsem ji v neděli dětem, byla moc dobrá.

Zdena Novotná, Rumburk

Škola vaření /16.07.16
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný.

Alžběta Hrdinková, Chrudim

Škola vaření /29.04.17
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Domácí jsou velmi chutné, přitom to není nic složitého ani pro začínající kuchařky.

...
Škola vaření /26.04.15
Cibulová nadílka

Cibulová nadílka

Ivana Kafková, Běchovice

Škola vaření /07.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu