Reklama
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Fotogalerie:

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Silný kuřecí vývar se zeleninou doplňují jemné krupicové noky z odpalovaného těsta.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 600 g kuřecí maso (stehna, křídla, kostra aj)
  • 350 g polévková zelenina
  • 80 g krupice
  • 100 ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 50 g máslo
  • muškátový květ
  • sůl, pepř mletý, celý pepř, nové koření, bobkový list
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli, přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 45 minut.
  2. krok2 Mezitím si připravíme noky. Mléko a máslo přivedeme k varu, mírně osolíme. Okořeníme špetkou pepře a muškátového květu. Přidáme krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na lžíci a hrnec. Necháme zchladnout. Dále přidáme vejce, nasekanou zeleninu (petrželka, pažitka, mrkev, pórek aj. ) a vypracujeme hladké těsto.
  3. krok3 Z těsta vykrajujeme lžičkou malé noky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 5 minut a potom je vyndáme a propláchneme studenou vodou. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme polévkovou zeleninu a orestujeme ji. Zeleninu zalijeme přecezeným vývarem, přivedeme k varu a vaříme až zelenina změkne. Maso z vývaru můžeme obrat do polévky, nebo ho použijeme k přípravě jiných pokrmů. Polévku podle chuti dosolíme, vložíme krupicové noky, prohřejeme a podáváme.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovka se skořicí

Bábovka se skořicí

Lenka Tažárová, Březová u Uherského Brodu
Škola vaření /09.10.18
Lovecká hovězí pečeně

Lovecká hovězí pečeně

Šťavnaté hovězí maso prošpikované voňavou slaninou. Podává se na smetanové omáčce ...

Škola vaření /31.03.12
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
Slavnostní rybí polévka

Slavnostní rybí polévka

Kapří polévka nám nechutná, tato je jemnější.

Karolína Smékalová, Klatovy

Škola vaření /27.11.16
Věnec s rozinkami

Věnec s rozinkami

Bohumila Rožnovská, Jaroslavice

Škola vaření /29.10.18
Krupicový nákyp

Krupicový nákyp

Poněkud netradiční receptura nákypu.
Alena Kašpárková, Ostrava
Škola vaření /23.07.10
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama