Reklama
Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami
Fotogalerie:

Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moc vás všechny v redakci zdravím a posílám vám recept na kuřecí stehýnka s neobvyklou příchutí hořčice. Dnes můžeme koupit horčice serůznými příchutěmi, ale když jsem začínala s vařením, byla k sehnání jen plnotučná. Já už u ní při přípravě tohoto pokrmu zůstala, ale je na každé kuchařce, kterou hořčici si sama zvolí. Inovace nemusí být v tomto případě na škodu. Zkuste třeba dijonskou.
Olga Malátová, Písek

Ingredience

  • 2 lžíce hořčice
  • svazek petrželka
  • pepř
  • kousek máslo
  • sůl
  • 6 kuřecí stehna
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Stehna opláchneme ve studené vodě a osušíme do savých papírových utěrek. Maso osolíme a opepříme ze všech stran a připravíme si směs, kterou budeme potírat stehna tak, že nadrobno nasekáme petrželku a smícháme ji s hořčicí a žloutkem.
  2. krok2 Takto připravenou směsí maso potřeme nejlépe ze všech stran.
  3. krok3 Vložíme do pekáčku, navrch rozložíme máslo a pečeme v troubě při 200 °C.
  4. Jako příloha se dobře hodí osmažené brambory s mladou cibulkou, vařené brambory nebo i rýže.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tažený vývar s domácími nudlemi

Tažený vývar s domácími nudlemi

Knedlíčky po uvaření dáme do polévky, nudle můžeme podávat zvlášť v míse...
Škola vaření /13.10.17
Třešňová žemlovka

Třešňová žemlovka

Třešně si začátkem léta ráda užívám a snažím se ob­je­vovat nové ...
Škola vaření /19.10.09
Hovězí na kyselo

Hovězí na kyselo

Jednoduchý a chutný recept našich babiček.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /10.06.12
Kraple se zelím

Kraple se zelím

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.02.18
Knedlíky vařené v ubrousku

Knedlíky vařené v ubrousku

Jsou podle Magdaleny Dobromily Rettigové.

Jana Klejdusová, Jemnice

Škola vaření /10.04.13
Výborná domácí sekaná

Výborná domácí sekaná

Česká klasika snadno a rychle.

Markéta Vušková, Dačice

Škola vaření /13.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu