Reklama
Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami
Fotogalerie:

Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moc vás všechny v redakci zdravím a posílám vám recept na kuřecí stehýnka s neobvyklou příchutí hořčice. Dnes můžeme koupit horčice serůznými příchutěmi, ale když jsem začínala s vařením, byla k sehnání jen plnotučná. Já už u ní při přípravě tohoto pokrmu zůstala, ale je na každé kuchařce, kterou hořčici si sama zvolí. Inovace nemusí být v tomto případě na škodu. Zkuste třeba dijonskou.
Olga Malátová, Písek

Ingredience

  • 2 lžíce hořčice
  • svazek petrželka
  • pepř
  • kousek máslo
  • sůl
  • 6 kuřecí stehna
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Stehna opláchneme ve studené vodě a osušíme do savých papírových utěrek. Maso osolíme a opepříme ze všech stran a připravíme si směs, kterou budeme potírat stehna tak, že nadrobno nasekáme petrželku a smícháme ji s hořčicí a žloutkem.
  2. krok2 Takto připravenou směsí maso potřeme nejlépe ze všech stran.
  3. krok3 Vložíme do pekáčku, navrch rozložíme máslo a pečeme v troubě při 200 °C.
  4. Jako příloha se dobře hodí osmažené brambory s mladou cibulkou, vařené brambory nebo i rýže.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Caletky

Caletky

Dělala je už mamčina prababička. Mně je dvanáct a zvládnu je i já. Nela ...
Škola vaření /11.10.11
Krůtí svíčková

Krůtí svíčková

Je zdravější než s hovězím masem.

Jitka Nováková, Teplice

Škola vaření /10.06.16
Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Moje babička byla skvělá kuchařka, která vařila nejen českou klasiku, ale ráda ...
Škola vaření /20.05.13
Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Šumavská vepřová pečeně s bosáky

Česká klasika připravená trochu jinak, ale chutná stejně svěle.

Petra Šobrová, ...

Škola vaření /06.11.12
Guláš z kuřecích srdíček

Guláš z kuřecích srdíček

V této úpravě nemají srdíčka chybu.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /28.10.16
Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...

Škola vaření /08.03.13
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama