Reklama
Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami
Fotogalerie:

Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moc vás všechny v redakci zdravím a posílám vám recept na kuřecí stehýnka s neobvyklou příchutí hořčice. Dnes můžeme koupit horčice serůznými příchutěmi, ale když jsem začínala s vařením, byla k sehnání jen plnotučná. Já už u ní při přípravě tohoto pokrmu zůstala, ale je na každé kuchařce, kterou hořčici si sama zvolí. Inovace nemusí být v tomto případě na škodu. Zkuste třeba dijonskou.
Olga Malátová, Písek

Ingredience

  • 2 lžíce hořčice
  • svazek petrželka
  • pepř
  • kousek máslo
  • sůl
  • 6 kuřecí stehna
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Stehna opláchneme ve studené vodě a osušíme do savých papírových utěrek. Maso osolíme a opepříme ze všech stran a připravíme si směs, kterou budeme potírat stehna tak, že nadrobno nasekáme petrželku a smícháme ji s hořčicí a žloutkem.
  2. krok2 Takto připravenou směsí maso potřeme nejlépe ze všech stran.
  3. krok3 Vložíme do pekáčku, navrch rozložíme máslo a pečeme v troubě při 200 °C.
  4. Jako příloha se dobře hodí osmažené brambory s mladou cibulkou, vařené brambory nebo i rýže.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Je to naše oblíbená nedělní pochoutka. A k tomu vychlazené pivečko. Květa ...
Škola vaření /15.02.15
Obalovaná  vinná klobása

Obalovaná vinná klobása

Smažíme je na středním plameni, aby se pěkně propekly, ale přitom nebyly moc tmavé.

...

Škola vaření /01.12.16
Čočka s krupkami

Čočka s krupkami

Jí se na Nový rok, má zajistit dostatek peněz.

Zdeněk Blahoš, Karviná

Škola vaření /24.01.17
Lívance z cizrny a kyselého zelí

Lívance z cizrny a kyselého zelí

Cizrna je opomíjená, což je škoda, ochutnej a uvidíš.

Karel Marek, Zlín

Škola vaření /15.09.16
Cibulová remuláda

Cibulová remuláda

Máme ji moc rádi, a když přijdou na oběd hosté, pokaždé s ní mám velký ...

Škola vaření /02.03.14
Pivní polévka

Pivní polévka

Přestože pivo jako nápoj skutečně považuji za národní poklad, jídla, do kterých se ...
Škola vaření /19.03.10
 

Nejnovější

Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta. Veronika Šímová, Praha
Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Myšky šibalky

Myšky šibalky

Pozor na kočky, taky by si tyto krásné myšky daly.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /19.02.17
Domácí pizza Hello Kitty

Domácí pizza Hello Kitty

Malé i větší slečny potěší oblíbená bílá kočička.

Pavla Bendová, Liberec

Škola vaření /19.02.17
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1702

Levné dobroty

Je tu nové vydání plné inspirace a chutných receptů na levné dobroty.

více
kolace

Koláče

Koláče sladké nebo slané? Ať si vzpomenete na jakýkoliv, ve speciálním vydání časopisu Pošli recept! Koláče na něj určitě najdete osvědčený recept.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama