Reklama
Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami
Fotogalerie:

Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moc vás všechny v redakci zdravím a posílám vám recept na kuřecí stehýnka s neobvyklou příchutí hořčice. Dnes můžeme koupit horčice serůznými příchutěmi, ale když jsem začínala s vařením, byla k sehnání jen plnotučná. Já už u ní při přípravě tohoto pokrmu zůstala, ale je na každé kuchařce, kterou hořčici si sama zvolí. Inovace nemusí být v tomto případě na škodu. Zkuste třeba dijonskou.
Olga Malátová, Písek

Ingredience

  • 2 lžíce hořčice
  • svazek petrželka
  • pepř
  • kousek máslo
  • sůl
  • 6 kuřecí stehna
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Stehna opláchneme ve studené vodě a osušíme do savých papírových utěrek. Maso osolíme a opepříme ze všech stran a připravíme si směs, kterou budeme potírat stehna tak, že nadrobno nasekáme petrželku a smícháme ji s hořčicí a žloutkem.
  2. krok2 Takto připravenou směsí maso potřeme nejlépe ze všech stran.
  3. krok3 Vložíme do pekáčku, navrch rozložíme máslo a pečeme v troubě při 200 °C.
  4. Jako příloha se dobře hodí osmažené brambory s mladou cibulkou, vařené brambory nebo i rýže.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Babiččiny škvarkové placky peče nejlépe můj tatínek, dnes už taky dědeček. ...
Škola vaření /06.08.08
Pikantní nakládané okurky a kukuřičky

Pikantní nakládané okurky a kukuřičky

Výhodou je, že nemusíš předem vařit nálev.
Božena Kolářová, Nový Knín
Škola vaření /19.11.10
Jelítka po staročesku

Jelítka po staročesku

Blanka Rašková, Praha

Škola vaření /15.02.18
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Podáváme s kysaným zelím a s cibulkou.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.01.13
Velikonoční banánový beránek

Velikonoční banánový beránek

Tento skvělý recept mám od kamarádky a velice nám chutná.

Barbora Gavláková, Havířov

...
Škola vaření /31.03.13
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

Pro tatínka.

Simona Trčková, Přílepy

Škola vaření /29.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu