Reklama
Kuřecí guláš
Fotogalerie:

Kuřecí guláš

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S nakládanými rajčaty je mnohem lepší, než když přidáš čerstvá rajčata.

Kryštof Slánský, Kladno

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 300 g cibule
  • 300 g červených paprik
  • 400 g (1 plechovka) nakládaných loupaných rajčat
  • 50 g másla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý kmín
  • 2 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme kuchyňskou utěrkou a nakrájíme na asi 3 cm velké kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky rozpůlíme, odstraníme stopku se semeníkem, opláchneme a nakrájíme na kostky velké přibližně 2 cm. 

  2. krok2

    2. Loupaná rajčata vyjmeme lžící z nálevu a pak je na prkénku překrájíme na menší kusy (můžeme koupit i loupaná rajčata rovnou krájená, a ušetřit si tak práci navíc).  

  3. krok3

    3. Máslo rozehřejeme, cibuli na něm osmahneme, poprášíme sladkou paprikou, přidáme rajčatový protlak a společně chvíli podusíme. 

  4. 4. Maso, nakrájenou papriku a rajčata i s nálevem přisypeme k podušené cibuli, podle chuti  osolíme, přidáme kmín i bobkové listy a dusíme přikryté pokličkou asi 25 minut.

  5. 5. Na závěr promícháme a odstraníme bobkové listy. Takto připravený kuřecí guláš podáváme podle vlastní chuti buď s houskovým knedlíkem, těstovinami, nebo pouze s pečivem. Před podáváním ho můžeme ještě posypat nakrájenou jarní cibulkou.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Babička nám ji vařila o prázdninách. Ivana Černá, Praha
Škola vaření /12.10.13
Smažené květy černého bezu

Smažené květy černého bezu

Kosmatice podle babičky Elišky.

Blanka Studničková, Havlíčkův Brod

Škola vaření /17.05.17
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Škola vaření /29.03.18
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /22.10.12
Domácí chléb

Domácí chléb

Tento chléb pekla už moje babička a já v pečení pokračuji.
Škola vaření /10.02.09
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Jáhly máme v oblibě především proto, že jsou dobře stravitelné.

Ilona Skálová, ...

Škola vaření /14.09.16
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama