Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1807 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 320 g
Tuky 33 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V téhle úpravě mají ‚zemáky‘ opravdu zemitou chuť, podobnou té, pro kterou milujeme brambory pečené ve žhavém popelu. Slupka je propečená do křupava a vnitřek tak měkký, že se skoro rozpadá. Pozor na to, abyste brambory vyloupali ze slaného kabátu co nejdřív, aby je sůl nestihla příliš prostoupit.

Suroviny

česnek 2 stroužky
oloupaný, překrojený
olej
na vymazání formy a zakapání brambor
rozmarýn 2 PL
čerstvý
brambory 1,5 kg
malé, neloupané, pečlivě omyté a osušené
sůl mořská 750 g
hrubá

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vytřete česnekem a potřete olejem. (Formu můžete ještě vyložit pečicím papírem, pak znovu potřít olejem a posypat česnekem.)

2

Na dno formy nasypte byliny a na ně naklaďte hustě vedle sebe brambory.

3

V míse promíchejte sůl a mouku, pomalu přilévejte asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijte ji na brambory ve formě a hlavně mezi ně.

4

Pečte na střední příčce trouby. Formu vyjměte a nechte pět minut vychladnout; vyklopte brambory na velký talíř a vyloupejte je ze slaného obalu. Podávejte se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 17:39
Recept se nachází v č.9/04, str.88

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč