Reklama
Kuře na bazalce
Fotogalerie:

Kuře na bazalce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s brambory posypanými bylinkami.


Helena Sklenářová, České Budějovice

Ingredience

  • 1 chlazené kuře
  • trocha soli a bílého pepře
  • 125 g hery
  • vývar z 1 kostky slepičího bujonu
  • 2 velké pórky
  • 1 konzerva žampionů ve slaném nálevu
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 8 oliv s paprikou

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře důkladně očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Rozčtvrtíme, osolíme, jemně opepříme. Vložíme do remosky, podlijeme vývarem a poklademe nakrájenou herou.

  2. Po 20 minutách porce kuřete vyndáme a na dno remosky dáme pórek nakrájený na kolečka včetně zelené části, žampiony i se šťávou, olivy nakrájené na půlky a bazalku. Vrátíme porce kuřete, podlijeme zbylým vývarem a pečeme (porce kuřete obracíme dle potřeby), až je kůrka křupavá.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto připravuji, když mi zbude uzené. Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /12.05.10
Rozinkové placičky s medem

Rozinkové placičky s medem

Léty prověřená klasika, jsou opravdu moc dobré.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Škola vaření /29.09.16
Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Výborná polévka má být základem oběda.
Dana Hlavatá, Písek
Škola vaření /29.03.10
Troubový guláš

Troubový guláš

Při pečení neotevírej, nemíchej a nekoukej.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Škola vaření /29.12.10
Okurková omáčka s párky

Okurková omáčka s párky

Okurkovou omáčku si postupně oblíbila celá rodina, i když zpočátku byla její ...
Škola vaření /14.09.10
Skořicové jídášky

Skořicové jídášky

Když je pečlivě narovnám na talíř, mizejí podstatně rychleji, než se pečou.


Dominika...

Škola vaření /30.03.17
 

Nejnovější

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle. Pavlína Matějková, ...
Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Těstoviny s kuřecím

Těstoviny s kuřecím

Když zbude pečené kuře, dá se krásně zužitkovat.

Lucie Kalmusová, Ostrava

...
Vaříme express /24.04.17
Orecchiette s restovanou zeleninou

Orecchiette s restovanou zeleninou

Něco na způsob báječného těstovinového salátu, jen v tepelné úpravě.

...

Zdravě a chutně /24.04.17
Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Nejchutnější jsou tagliatelle, ale měla jsem jen široké nudle s kurkumou – a taky ...

Všehochuť /24.04.17
Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...

Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama