Reklama
Kuře na bazalce
Fotogalerie:

Kuře na bazalce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s brambory posypanými bylinkami.


Helena Sklenářová, České Budějovice

Ingredience

  • 1 chlazené kuře
  • trocha soli a bílého pepře
  • 125 g hery
  • vývar z 1 kostky slepičího bujonu
  • 2 velké pórky
  • 1 konzerva žampionů ve slaném nálevu
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 8 oliv s paprikou

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře důkladně očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Rozčtvrtíme, osolíme, jemně opepříme. Vložíme do remosky, podlijeme vývarem a poklademe nakrájenou herou.

  2. Po 20 minutách porce kuřete vyndáme a na dno remosky dáme pórek nakrájený na kolečka včetně zelené části, žampiony i se šťávou, olivy nakrájené na půlky a bazalku. Vrátíme porce kuřete, podlijeme zbylým vývarem a pečeme (porce kuřete obracíme dle potřeby), až je kůrka křupavá.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karásky

Karásky

Tradiční dobrota z kynutého těsta. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /17.12.12
Kachna plněná medvědím česnekem

Kachna plněná medvědím česnekem

Zelí si každý udělá podle svého gusta.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /24.05.16
Dušená hovězí kližka s kapustou

Dušená hovězí kližka s kapustou

Na kližku nespěchěj, měla by se dusit pomalu a dlouho, jen tak bude krásně ...

Škola vaření /05.10.16
Roláda s pudinkem

Roláda s pudinkem

S těstem opatrně, aby se nerozlámalo. 

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Škola vaření /17.06.16
Slaný závin II

Slaný závin II

Jeho chuť si zamiluješ.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Škola vaření /08.12.08
Placičky s jarní cibulkou

Placičky s jarní cibulkou

Výborně se hodí na večerní posezení.
Renata Slavíčková, Praha
Škola vaření /10.09.10
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama