Reklama
Kulajda
Fotogalerie:

Kulajda

Vendula Nytrová
Vendula Nytrová
Nižní Lhoty

Moje neoblíbenější bílá polévka.

Vendula Nytrová, Nižní Lhoty

Ingredience

  • 500 ml voda
  • 500 ml podmáslí
  • 200 ml smetana
  • svazek kopr
  • hrst houby
  • 3 brambory
  • dle chuti sůl, citrón
  • 2 ks bobkový list
  • 3 ks nové koření
  • 4 ks celý pepř
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, podmáslí a smetanu. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, sušené či čerstvé houby a nasekaný kopr. Ochutíme bobkovým listem, novým kořením a pepřem a dle chuti dosolíme a zakápneme citrónem či octem.
  2. Polévku vaříme asi 45 minut, dokud brambory nezměknou. Do uvařené polévky nakonec přidáme na tvrdo uvařená a na kostičky nakrájená vajíčka.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Caletky

Caletky

Dělala je už mamčina prababička. Mně je dvanáct a zvládnu je i já. Nela ...
Škola vaření /11.10.11
Myši

Myši

Někdy přidám do těsta i pár lžiček rumu.
Renáta Lepíková, Raškovice
Škola vaření /29.12.10
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Jáhly máme v oblibě především proto, že jsou dobře stravitelné.

Ilona Skálová, ...

Škola vaření /14.09.16
Bylinkový česnek v oleji

Bylinkový česnek v oleji

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Škola vaření /06.08.18
Hruškový džem

Hruškový džem

Je skvělý do buchet nebo na toasty.

Simona Rašková, České Budějovice

Škola vaření /11.09.16
Nadívané  telecí řízečky

Nadívané telecí řízečky

Můj praděda říkával, že oběd bez masa je jako  nevěsta bez věna. 

Jana ...

Škola vaření /25.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu