Reklama
Kukuřičné placičky
Fotogalerie:

Kukuřičné placičky

Ivana Bartušková

Luka nad Jihlavou
Jednoduché, chutné a levné.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 130 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 160 ml mléko
  • 80 g sýr tvrdý
  • 1 plechovka kukuřice sterilovaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku, kypřicí prášek, vejce a mléko důkladně prošleháme v míse. Přisypeme nastrouhaný sýr, okapanou kukuřici, osolíme, opepříme a  promícháme.
  2. Pomocí dvou lžic nabíráme těsto a z obou stran osmažíme dozlatova.
  3. Kukuřičné placičky podáváme s rajčatovou salsou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Líný gulášek z vepřového

Líný gulášek z vepřového

Jan Pásler, Bohušovice nad Ohří
Škola vaření /26.02.18
Bramborová polévka

Bramborová polévka

Zbožňovala jsem ji jako malá holka, babi ji musela pořád vařit.
Petra Filipová, ...
Škola vaření /09.02.10
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí se dělá mnohem kratší dobu než hovězí.

Eva Krámková, Pelhřimov

Škola vaření /23.05.16
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Domácí jsou nejlepší

Podle receptu Jiřiny Ciprové z Rokycan

Škola vaření /25.10.19
Pečenky

Pečenky

Jsou podobné chlebu ve vajíčku, ale chutnější.
Andrea Řezníčková, Praha
Škola vaření /25.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu