Reklama
Krůtí svíčková
Fotogalerie:

Krůtí svíčková

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je zdravější než s hovězím masem.

Jitka Nováková, Teplice

Ingredience

  • 4 krůtí prsní řízky
  • trocha soli a pepře
  • 50 g uzené slaniny
  • 1 balení mražené zeleniny na svíčkovou
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • trocha brusinek
  • na ozdobu citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Maso opláchneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na suché pánvi vyškvaříme. Slaninu vyjmeme, uchováme na později a na vyškvařeném tuku opečeme řízky z obou stran. Maso přeneseme do pekáčku a rozložíme na něj zeleninu. Přidáme vyškvařenou slaninu a zalijeme vývarem.  Pekáček přiklopíme a pečeme při 180 °C asi 1 hodinu.

  2. 2. Pekáč vyjmeme z trouby, maso dáme stranou a ostatní přendáme do hrnce. Přivedeme k varu, zaprášíme moukou, přilijeme smetanu, necháme přejít varem a vše rozmixujeme. Maso vrátíme zpět do omáčky, necháme prohřát a podáváme s karlovarským knedlíkem, ozdobené brusinkami a kouskem citronu.

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové placky se švestkovou omáčkou

Bramborové placky se švestkovou omáčkou

Oběd ti provoní celý dům Podle receptu Romany Duškové z Roudnice nad ...
Škola vaření /24.01.19
Kachna v šouletu

Kachna v šouletu

Klasika, na kterou se zapomíná.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /30.06.16
Cibulová  marmeláda

Cibulová marmeláda

Je výborná k sýrům a ke grilovanému masu.
V lednici vydrží měsíc. 

Olga ...

Škola vaření /30.10.16
Tvarohové buchty

Tvarohové buchty

Je hodně věcí, které jsem se od babičky naučila, a poctivé tvarohové buchty mezi ně ...
Škola vaření /06.10.08
Vývar s kroupami

Vývar s kroupami

Můžeš použít malé krupky, rychle změknou.

Eva Slaninová, Pardubice

Škola vaření /20.05.17
Plněné brambory

Plněné brambory

Máme je rádi s uzeným masem.
Jana Motlová,
Kralupy nad Vltavou
...
Škola vaření /21.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu