Jednoduchý recept z babiččiny kuchyně.
Petra Holická, České Budějovice
Ingredience
- 2 krůtí stehna
- 200 g špek
- 1 velká cibule
- pepř, sůl
- hladká mouka
- máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí stehna omyjeme, řádně prošpikujeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou.
-
Na dno pekáče rozložíme cibuli, přidáme stehna a posypeme zbylým špekem. Podlijeme vodou a poklademe kousky másla.
-
Pečeme přikryté asi 1, 5 hodiny. Po hodině pečení sundáme pokličku, aby nám zezlátla kůžička. Výpeku by mělo být dost, aby brambory nebyly suché, případně trochu vody dolejeme.
Podáváme s bramborem a brusinkami.