Reklama
Krůtí srdce na česneku
Fotogalerie:

Krůtí srdce na česneku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 200 g uzeného špeku
  • 2 větší cibule
  • 1 kg krůtích srdcí
  • 500 ml drůbežího vývaru nebo 1 kostka masoxu
  • trocha soli a pepře
  • 1 palice česneku (asi 6 stroužků)
  • podle potřeby tmavá instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme nakrájenou cibuli. Krůtí srdce očistíme a ořežeme to, co se nám nelíbí. Nakrájíme podle velikosti podélně na poloviny nebo na čtvrtky. Nakrájená srdce dobře propláchneme, aby se vyplavily případné krevní sraženiny. 

  2. 2. Do hrnce k opečené cibuli se špekem přidáme nakrájená srdce a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem a necháme dusit. Okořeníme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Dusíme doměkka cca 45–60 minut. K zahuštění použijeme trochu instantní jíšky. Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží. 

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí křupavý chléb

Domácí křupavý chléb

Věra Kalousová, Přelouč
Škola vaření /26.01.19
Sváteční koláčky

Sváteční koláčky

Můžeš je nabídnout koledníkům.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /01.08.11
Staročeský houbový kuba

Staročeský houbový kuba

Staré rodinné tradice poctivě dodržujeme.

Brigita Sováková, Milevsko

Škola vaření /07.12.14
Pohanková polévka s houbami

Pohanková polévka s houbami

V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, ...
Škola vaření /27.09.11
Jihočeský kuba

Jihočeský kuba

Vzpomínka na Vánoceu babičky.

Marie Zlatušková, Praha

Škola vaření /18.12.15
Králík na zázvoru

Králík na zázvoru

Podáváme s bramborem nebo bramborovým kedlíkem.

Jitka Kottová, Prachatice

Škola vaření /03.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu