Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 200 g uzeného špeku
- 2 větší cibule
- 1 kg krůtích srdcí
- 500 ml drůbežího vývaru nebo 1 kostka masoxu
- trocha soli a pepře
- 1 palice česneku (asi 6 stroužků)
- podle potřeby tmavá instantní jíška
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme nakrájenou cibuli. Krůtí srdce očistíme a ořežeme to, co se nám nelíbí. Nakrájíme podle velikosti podélně na poloviny nebo na čtvrtky. Nakrájená srdce dobře propláchneme, aby se vyplavily případné krevní sraženiny.
-
2. Do hrnce k opečené cibuli se špekem přidáme nakrájená srdce a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem a necháme dusit. Okořeníme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Dusíme doměkka cca 45–60 minut. K zahuštění použijeme trochu instantní jíšky. Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.