Reklama
Krůtí prsa plněná kuřecími játry
Fotogalerie:

Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Alenka Dražanová

Praha
Moje babička byla skvělá kuchařka, která vařila nejen českou klasiku, ale ráda zkoušela i moderní postupy. Já jsem od ní okoukala recept na roládu.
Alenka Dražanová, Praha

Ingredience

  • 400 g maso krůtí
  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • olej
  • 2 lžíce kečup
  • 300 g játra kuřecí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Krůtí prsa podélně nařízneme, rozložíme a naklepeme na větší plát. V pánvi s rozehřátým olejem dozlatova osmažíme na­jemno nakrájenou cibulku.
  2. krok2
    Kuřecí játra očistíme a na­krá­jíme je na malé kousky. Přidáme na pánev s cibulkou a orestujeme. Orestovaná ját­ra smícháme v pánvi s keču­pem a česnekem nakrájeným na plátky. Poté vše ještě chvilku dusíme. Orestovaná jatýrka osolíme a opepříme.
  3. krok3
    Hotovou směs dáme na střed krůtího plátku a zabalíme. Maso spojíme špejlí nebo párátkem, zlehka po­moučíme a osmažíme. Hotovou kapsu podáváme s pečenými bramborami.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cibulačky k čaji

Cibulačky k čaji

Tyto slané koláčky hned zmizí ze stolu. Zdeňka Podávková, Kolín
Škola vaření /07.11.08
Králík na zázvoru

Králík na zázvoru

Podáváme s bramborem nebo bramborovým kedlíkem.

Jitka Kottová, Prachatice

Škola vaření /03.06.12
Pečená kachní prsa

Pečená kachní prsa

Delikatesa, kterou si nedokážu odpustit.

Richard Ctibor, Kroměříž

Škola vaření /14.10.16
Kuřecí guláš

Kuřecí guláš

S nakládanými rajčaty je mnohem lepší, než když přidáš čerstvá rajčata.

...

Škola vaření /04.06.16
Pochoutka z kyseláčů

Pochoutka z kyseláčů

Milovníci ryb si opravdu pošmáknou.

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /11.02.17
Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech.

Ester Witasová, Hnojník

Škola vaření /28.02.14
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama